Θέατρο/Βασ. Χαραλαμπόπουλος

Θέατρο/Βασ. Χαραλαμπόπουλος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπάνιο φαινόμενο ηθοποιού ταυτόχρονα χαρισματικού και μετρημένου -που άμα τη εμφανίσει έχει γκελ στην πλατεία, αλλά ξέρει να χαλιναγωγεί τις ευκολίες του για να ψάχνει βαθύτερα την ουσία του ρόλου του- ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι από τους ολοταχώς ανερχόμενους. Τη χρονιά που φεύγει κυριολεκτικά έσκισε, παίζοντας ρόλους αξιώσεων σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές και μετέχοντας σε κινηματογραφικές ταινίες που χάλασαν κόσμο στις αίθουσες – έχουμε και λέμε:

Στο σινεμά, εμφανίστηκε τον περασμένο χειμώνα στη «Λούφα και παραλλαγή ΙΙ – Σειρήνες στο Αιγαίο» του Νίκου Περάκη, με ενάμισι εκατομμύριο εισιτήρια, ενώ πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιάννη Ξανθόπουλου «Πέντε λεπτά ακόμα» που προβλήθηκε πρόσφατα κι έκανε κι αυτή σουξέ κόβοντας γύρω στα 300.000 εισιτήρια.

Στο δε θέατρο, η νέα χρονιά τον βρήκε να παίζει τον περίφημο ρόλο του Τρελού στον σαιξπηρικό «Βασιλιά Ληρ», στο Εθνικό Θέατρο, σκηνοθεσία Σ. Ουνκόφσκι, συνεχίστηκε το καλοκαίρι με τον ρόλο του Ευριπίδη στις αριστοφανικές «Θεσμοφοριάζουσες», δίπλα στον Γιώργο Αρμένη, με το Εθνικό επίσης, σε σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, σε Επίδαυρο και άλλα φεστιβάλ, και τελειώνοντας τον βρίσκει να πρωταγωνιστεί με την Ελένη Ράντου απολαυστικός στη «Νύχτα ραδιο-φόνων» του Σλίβερ, στο θέατρο Διάνα.

Καταγράφεται πλέον ως μεγάλη ελπίδα της σκηνής μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή