Θέατρο/Λευτέρης Βογιατζής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο παραστάσεις που είχαν ουρές στα ταμεία τους είχε μπει το 2006 για τον Λευτέρη Βογιατζή: Στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας είχε σκηνοθετήσει «Δούλες» του Ζενέ με τις Μπέτη Αρβανίτη, Ρένη Πιττακή και Μάγια Λυμπεροπούλου (Ανέζα Παπαδοπούλου), και, ενώ στο δικό του θέατρο της Οδού Κυκλάδων συνεχιζόταν για δεύτερη χρονιά το «Μπέλα Βενέτσια» του Γιώργου Διαλεγμένου, που επίσης είχε σκηνοθετήσει (φετινό Βραβείο Σκηνοθεσίας της Ενωσης Κριτικών) και έπαιζε μαζί με τις Ξένια Καλογεροπούλου, Πέγκη Σταθακοπούλου και Εύη Σαουλίδου. Και οι δύο παραστάσεις συνεχίστηκαν με φουλ αίθουσες ώς το τέλος της περιόδου, ενώ ο ίδιος δούλευε ήδη μια τρίτη παράσταση – για την οποία είχε αρχίσει πρόβες από το καλοκαίρι του 2005: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή για την Επίδαυρο, στο πλαίσιο του ανανεωμένου φεστιβάλ.

Για την «Αντιγόνη» του Βογιατζή έχουν ήδη γραφτεί πολλά -για το «άλλο ήθος» στο ανέβασμα της αρχαίας τραγωδίας που και μόνο το σκηνικό της μαρτυρούσε. Υπήρξε δε η μόνη παράσταση που κατόρθωσε να γεμίσει ασφυκτικά και τις δύο βραδιές την αχανή Επιδαύρο – χωρίς να διαθέτει τηλεοπτικά ονόματα, αλλά ηθοποιούς κύρους όπως η Αμαλία Μουτούση και μερικούς από τους καλύτερους της νεώτερης γενιάς, όπως οι Νίκος Κουρής, Δημήτρης Ημελλος, Εύη Σαουλίδου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή