Κινηματογράφος/Βorat

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γέλιο, τα δολάρια και οι μηνύσεις έπεσαν με την ίδια ορμή γύρω από τον Borat, την κινηματογραφική μεταφορά μιας από τις τηλεοπτικές περσόνες του Βρετανοεβραίου κωμικού Σάσα Μπάρον Κόεν. Ο Καζάκος ρεπόρτερ που περιοδεύει στην Αμερική, μιλώντας άθλια αγγλικά και σοκάροντας όποιον βρεθεί στον δρόμο του, ήταν η πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς. Στοίχισε μόλις 18 εκατομμύρια δολάρια και απέφερε περίπου 125 εκατομμύρια μόνο στο αμερικανικό box office.

Ο Κόεν, γνωστός μέχρι πρότινος ως Ali G, έγινε διάσημος από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως το πιο μεγάλο του επίτευγμα δεν είναι η εμπορική του επιτυχία. Είναι ότι ο 35χρονος κωμικός, με σπουδές Ιστορίας στο Κέμπριτζ, έκανε την Αμερική να γελάσει με τον χειρότερο εαυτό της. Ο ίδιος είναι ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς, αφού κατάφερε να ασχοληθούν επανειλημμένως μαζί του τα δικαστήρια έπειτα από τις απανωτές μηνύσεις που υποβλήθηκαν εναντίον του, ενώ ακόμη και οι κυβερνήσεις του Καζακστάν και των ΗΠΑ αφιέρωσαν χρόνο για τον άξεστο «Borat». Ο Κόεν λέει: «Είναι παράξενη και κωμική κατάσταση όταν μια χώρα σε έχει ανακηρύξει ως νούμερο ένα εχθρό της. Εχει πάντα ρίσκο όταν δεν ακολουθείς τον φυσιολογικό δρόμο. Θα ήθελα πολύ πάντως να ήμουν στην ενημέρωση που έγινε στον Μπους για το ποιος είμαι, ποιος είναι ο Μπόρατ. Πρέπει να ήταν σπουδαίο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή