ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Εναρξη του διεθνούς συνεδρίου «O Νίκος Καζαντζάκης μεταφραστής και μεταφραζόμενος» στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, Κολωνάκι, 7 μ. μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στην Αίθουσα Φίλων του Μεγάρου Μουσικής τα Μουσικά Σύνολα της EPT παρουσιάζουν τη συμφωνική ραψωδία του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Στο όνομα της Ελένης».

– Εναρξη του δεύτερου κύκλου του «Grand Prix Μαρία Κάλλας» στο Μέγαρο (αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ταινία «Κινέττα» του Γιώργου Λάνθιμου προβάλλεται στο μπαρ/σινεμά «Nixon» στον Κεραμεικό, από σήμερα έως και τις 13 Απριλίου (κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 8.30 μ. μ.).

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

«Η τέχνη και η επιστήμη της μουσικής μνήμης». Διάλεξη του Ααρον Ουίλιαμον στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου, 6 μ. μ.). Παράλληλα, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου στις 7 μ. μ. θα μιλήσει ο ποιητής Κώστας Στεργιόπουλος.

– Στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 7.30 μ. μ.) θα μιλήσει ο Θύμιος Νικολαΐδης, με θέμα «Χριστιανισμός και επιστήμες: από τους πρώτους Πατέρες στον ύστερο μεσαίωνα».

ΒΙΒΛΙΟ

Η συλλεκτική έκδοση του βιβλίου «H μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι (εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 8 μ. μ.).

– Απόψε στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13, 7 μ. μ.) παρουσιάζεται το βιβλίο του Αντωνίου Γρ. Φούσα «Το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών και οι παρενέργειές του» (εκδ. Λιβάνη).

ΘΕΑΤΡΟ

Δύο μονόπρακτες κωμωδίες («Κόρη του παντοπώλου» του Αγγελου Βλάχου και «Ζητείται υπηρέτης» του Μπάμπη Αννινου) παρουσιάζει το «Θέατρο Τέττιγες» στο Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου. H σκηνοθεσία είναι του Λεωνίδα Βαρδαρού.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Εργαστήρια κατασκευής κούκλας διοργανώνει από αύριο και κάθε Τετάρτη (7-9 μ. μ.) ο πολιτιστικός οργανισμός «Κοσμο-Πολιτισμός» (A. Μεταξά 20 & Εμμ. Μπενάκη, Εξάρχεια).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή