Tap Dogs: χορευτές υψηλής τάσης

Tap Dogs: χορευτές υψηλής τάσης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν πρόκειται για τη χορευτική ομάδα που άνοιξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, τότε ξέρεις ότι μάλλον θα περάσεις καλά. Οι Tap Dogs του Dein Perry θα βρίσκονται στο θέατρο Badminton (Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή) από την Τρίτη μέχρι και τις 25 του μηνός, για να σκαρφαλώσουν σε κεκλιμένα επίπεδα από ξύλο και ατσάλι, σκαλωσιές, σιδηροτροχούς και συρματόσχοινα.

Ολα ξεκίνησαν όταν έξι φίλοι που ζούσαν σε μια βιομηχανική πόλη στο Σίδνεϊ στο διάλειμμα της εργασίας τους στο τοπικό χαλυβουργείο, έμαθαν να χορεύουν tap dancing. Τροχαλίες, κατσαβίδια, σχάρες και μεταλλικοί σωλήνες, σανίδες και σκάλες μαζί με τα βαριά υποδήματά τους, μετατράπηκαν σε κρουστά μουσικά όργανα.

Οι βασικότεροι συντελεστές των Tap Dogs είναι ο βραβευμένος δύο φορές με Olivier χορογράφος, Dein Perry, μαζί με τον σκηνοθέτη/σκηνογράφο Nigel Triffit και τον συνθέτη Andrew Wilkie. Οι κριτικοί μιλούν για «χορευτικά υψηλής τάσης», λένε ότι «οι Tap Dogs χτυπούν σαν ρεύμα», τους αποθέωσαν όταν το καλοκαίρι του 2000 επέστρεψαν στη γενέτειρά τους για να καθοδηγήσουν άλλους 1.000 tap dancers απ’ όλο τον κόσμο.

Η σταδιοδρομία του Dein Perry, ιδρυτή και χορογράφου των Tap Dogs, από το γκαράζ στο πίσω μέρος της σχολής που διατηρούσε στο Νιούκασλ, που έδινε τα πρώτα μαθήματα tap dancing μέχρι τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, δεν ήταν εύκολη ούτε προβλέψιμη. Κατάφερε όμως να είναι ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε και χορογράφησε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ενα από τα βασικά συστατικά του συγκεκριμένου είδους χορού είναι ο απόλυτος συγχρονισμός. Οι… σκύλοι με κλακέτες είναι απόλυτα πειθαρχημένοι, περφόρμερ και περκασιονίστες μαζί. Οι καλύτεροι… παρτενέρ της Γουίτνεϊ Χιούστον, του Στίβι Γουόντερ και του Μπράιαν Ανταμς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή