Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ένας σπουδαίος καρατερίστας

Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ένας σπουδαίος καρατερίστας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καρατερίστας από τους πιο αγαπητούς στο ελληνικό θέατρο, ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος, πέθανε χθες σε ηλικία 82 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Εμφανίστηκε σε πολλές παραστάσεις υπό την καθοδήγηση του Κάρολου Κουν και ερμήνευσε ρόλους σε έργα Μπρεχτ, Αριστοφάνη, Καμπανέλλη, Τ. Ουίλιαμς κ. ά. Συνεργάστηκε με τον θίασο Κ. Μουσούρη, τον Βασ. Διαμαντόπουλο και τη Μαρία Αλκαίου, τη Βίλμα Κύρου, την Τζένη Καρέζη, τον θίασο Ληναίου – Φωτίου. Στο Θέατρο Τέχνης επανήλθε και άλλες φορές στη διάρκεια της καριέρας του, αποδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς του και τον θαυμασμό που έτρεφε στο δάσκαλο του.

Οι ρόλοι που καταγράφονται στο βιογραφικό του, δεκάδες. Καλύπτουν όλο το φάσμα του ρεπερτορίου από αρχαίο δράμα μέχρι μπουλβάρ, κλασικό δραματολόγιο και σύγχρονο ελληνικό θέατρο. Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε με το έργο «Περιποιητής φυτών» (1989 – ’90) του Π. Μάτεσι, όπου τιμήθηκε για την ερμηνεία του με το βραβείο Κουν. Εξαιρετική ήταν και η ερμηνεία του στο μονόπρακτο του Καμπανέλλη «Αυτός και το παντελόνι του».

Στον κινηματογράφο έκανε επίσης αρκετές εμφανίσεις: «Το κανόνι και τ’ αηδόνι», «Ενας Γερμανός στα Καλάβρυτα», «Κατάχρησις εξουσίας» κ. ά. Στην τηλεόραση άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Εν Αθήναις» του Κ. Κουτσομύτη.

Ο Σπ. Κωνσταντόπουλος κηδεύεται σήμερα το μεσημέρι στις 4 στο νεκροταφείο Αγίας Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή