Φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών στην Αθήνα

Φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών στην Αθήνα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 17 έως τις 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών, το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού (CAID) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ενωση. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας να έρθει το κοινό κοντά σε επιστημονικά θέματα. Μέσα από τις ταινίες κωδικοποιούνται ή μάλλον αποκωδικοποιούνται οι επιστημονικές γνώσεις. Θα προβληθούν ταινίες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, με θέματα από την Ιατρική και τη Γενετική έως τη Βιολογία, την Ανθρωπολογία, την Κοσμολογία, τις νέες τεχνολογίες κ.ά. Κάθε ταινία εκθέτει τα προβλήματα αλλά προσφέρει ακόμα και λύσεις. Στο τέλος του Φεστιβάλ, θα δοθούν επτά βραβεία σε ισάριθμες ταινίες που θα επιλέξει η Διεθνής Επιτροπή Βραβείων, η οποία αποτελείται από προσωπικότητες του επιστημονικού, κινηματογραφικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, οι προβολές ξεκινούν στις 4 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης. Μασσαλίας 22, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή