Νέο προεδρείο απέκτησε η Εταιρεία Συγγραφέων

Νέο προεδρείο απέκτησε η Εταιρεία Συγγραφέων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μήνα μετά τις αρχαιρεσίες της 18ης Μαρτίου, χθες το μεσημέρι η Εταιρεία Συγγραφέων απέκτησε, επιτέλους, προεδρείο. Ετσι, νέος πρόεδρος της Ε.Σ. είναι -και πάλι- ο Θανάσης Βαλτινός με αντιπρόεδρο τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, γενικό γραμματέα τον Γιώργο Ξενάριο και ταμία τον Κώστα Κατσουλάρη.

Δύο γενιές συνεργάζονται πλέον στην Εταιρεία Συγγραφέων, ένα πνευματικό σωματείο που συμπληρώνει ήδη είκοσι έξι χρόνια ζωής (ιδρύθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1981). Μέχρι σήμερα πρόεδροί της έχουν υπάρξει: ο Μάριος Πλωρίτης, ο Εμμανουήλ Κάσδαγλης, ο Παύλος Ζάννας, ο Θανάσης Βαλτινός, ο Σπύρος Πλασκοβίτης, ο Κώστας Στεργιόπουλος και ο Βασίλης Βασιλικός. Η Εταιρεία Συγγραφέων έχει περάσει στιγμές δόξας και στιγμές εσωστρέφειας. Ελπίζουμε τώρα να ξεπεράσει την εσωστρέφεια της τελευταίας περιόδου και να παίξει το ρόλο της ως πνευματικό σωματείο.

Σε νέους συγγραφείς απευθύνεται ο διαγωνισμός διηγήματος (αυτούς που μελλοντικά θα γίνουν μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων) που ήδη έχουν θεσμοθετήσει οι εκδόσεις «Πατάκης», από πέρυσι. Το φετινό θέμα έχει τίτλο «Hotel Μετανάστευση» και την κριτική επιτροπή απαρτίζουν οι Πέτρος Κουτσιαμπασάκος, Ηλίας Παπαμόσχος, Λουίζα Σπηλιωτοπούλου (περυσινή βραβευμένη), Χρύσα Φάντη, η πανεπιστημιακός Αναστασία Νάτσινα, η εκδότρια Αννα Πατάκη και ο κριτικός και συγγραφέας Μισέλ Φάις. Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να στείλουν το διήγημά τους μέχρι την 30ή Ιουνίου 2007. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δεν έχουν εκδώσει πεζογραφικό βιβλίο, τα κείμενα πρέπει να είναι από 5.000-7.000 λέξεις. Πληροφορίες, στο τηλ.: 210-36.50.051.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή