Μεικτά υπερθεάματα: Γεύση από Κίνα και Μπαλί στο Ελληνικό Φεστιβάλ

Μεικτά υπερθεάματα: Γεύση από Κίνα και Μπαλί στο Ελληνικό Φεστιβάλ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαντασμαγορία, λυρισμός και υποβλητική ατμόσφαιρα από την Κίνα και τη νοτιοανατολική Ασία μας υπόσχεται για φέτος το Ελληνικό Φεστιβάλ. Η διασκευή της ταινίας «Σήκωσε τα κόκκινα φανάρια» του Ζαν Γιμού σε μπαλέτο, από τη μία, και οι μύθοι και τα τελετουργικά απ’ το Μπαλί της Ινδονησίας, μέσα από την ομάδα Semara Ulangun, από την άλλη, αναμένονται να δώσουν ιδιαίτερη γεύση στο καλοκαίρι του ’07.

Ζαν Γιμού σε μπαλέτο. Τον Ζαν Γιμού τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι από τις ταινίες του, κυρίως το «Σήκωσε τα κόκκινα φανάρια» (1991). Αυτό ακριβώς το υποβλητικό φιλμ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διασκευασμένο από το Εθνικό Μπαλέτο της Κίνας. Παράτολμο εγχείρημα που συνδυάζει την κινεζική όπερα με το κλασικό μπαλέτο. Ενα ενσταντανέ έντονου λυρισμού και φαντασμαγορίας «a la chinoise».

Μέγαρο, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, 20-22 Ιουνίου, 9 μ.μ.

«Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Ράμα». Ενα σπάνιο μουσικοχορευτικό θέαμα από το Μπαλί της Ινδονησίας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας. Με θέμα τον μύθο του πρίγκιπα Ράμα και τη δύναμη του πεπρωμένου, η ομάδα Semara Ulangun ζωντανεύει την πλούσια παράδοση του νησιού με τους χορούς, τις μουσικές, τα κοστούμια, τις μάσκες και τα μεγαλειώδη τελετουργικά.

Ηρώδειο, 14-15 Ιουλίου, 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή