Δύο στέγες στον κόσμο για το ΕΙΠ

Δύο στέγες στον κόσμο για το ΕΙΠ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δύο άκρες του πλανήτη έχει παρουσία αυτές τις μέρες το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού. Ετσι, από το επόμενο διάστημα το ΕΙΠ θα έχει τη δική του στέγη στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη, στο Ελληνικό Μουσείο «Ναυσικά Σταμούλη». Για την εγκατάσταση του ΕΙΠ, το Ελληνικό Μουσείο θα εκχωρήσει γραφεία, χώρο συνεδριάσεων και την αίθουσα εκθέσεων του μουσείου. Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν ο πρόεδρος του ΕΙΠ, καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αυστραλία, με τον πρέσβη της Ελλάδας Γ. Ζώη και τον διευθυντή του ομώνυμου ιδρύματος κ. Χάρη Σταμούλη.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες, από 14 ώς 17 Ιουνίου, το ΕΙΠ εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Εκθεση Βιβλίου της Τιφλίδας, που οργανώνεται τα τελευταία χρόνια στη γεωργιανή πρωτεύουσα, παρουσιάζοντας τη θεματική έκθεση ελληνικού βιβλίου για το Αγιον Ορος (φωτογραφία), με αξιόλογες ενημερωτικές εκδόσεις και λευκώματα που δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα της Αθωνικής Πολιτείας. Επίσης, το ΕΙΠ ξεκινάει συνεργασία με το Ινστιτούτο Κλασικών, Βυζαντινών και Νέων Ελληνικών Σπουδών στην Τιφλίδα διοργανώνοντας διαλέξεις για την ελληνική λογοτεχνία με ομιλήτριες τις καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Μαρμαρινού-Πολίτου και Ρίτσα Φράγκου-Κικίλια, με θέμα την ταυτότητα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή