Θησείον: όσοι πιστοί προσέλθετε

Θησείον: όσοι πιστοί προσέλθετε

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σκεφτείτε το: μια τεράστια ουρά ανθρώπων κατά μήκος της οδού Πειραιώς. Μοιάζει αλλόκοτο και σχεδόν απραγματοποίητο. Αλλά για τον Μιχαήλ Μαρμαρινό είναι μία ιδέα που «πατάει» στην ακράδαντη πίστη του ότι η καλλιτεχνική πράξη αντλεί από την πραγματικότητα ως άλλο ντοκουμέντο για τα περισσότερα από τα ζωτικής σημασίας ερωτήματα του καιρού μας. Και μας καλεί να πρωταγωνιστήσουμε στην παράσταση του έργου «Πεθαίνω σαν χώρα» που ετοιμάζει για τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. O Μιχαήλ Μαρμαρινός θυμήθηκε το κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη: «Κάποιος περιμένει μόνος του. Κάποιος έχει φέρει και την οικογένειά του. Ενας επώνυμος. Εννέα ψάλτες. Μία μητέρα με το παιδί της. Κάποιοι με τα σκαμνάκια. Ξένοι. Μία μπάντα…».

«Το όλο εγχείρημα θα είναι πολυπληθές και πολυπρόσωπο», διαβάζουμε στην ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος του σκηνοθέτη, «μια και ο πραγματικός πρωταγωνιστής του έργου θα είναι μια τεράστια ουρά ανθρώπων που εκτείνεται σαν φίδι στην οδό Πειραιώς και στους δρόμους γύρω της, καταλήγοντας σε ένα σκαλάκι και ένα μικρόφωνο». Οσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος δεν έχουν παρά να στείλουν email στο [email protected] ή να τηλεφωνήσουν στο νούμερο 210.32.55.444 από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή