Το Μέγα Παρατράγουδο

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Αθέατος κόσμος» (Alter) του Κ. Χαρδαβέλλα πρόβαλε τη συνέντευξη που πήρε η Αννίτα Πάνια από τον Κ. Πάσσαρη στις φυλακές της Κραϊόβα. Ασφαλώς πρόκειται για τηλεοπτική επιτυχία, όχι όμως απαραιτήτως και για δημοσιογραφική, αφού ο διαβόητος βαρυποινίτης δεν αποκάλυψε τίποτα το καινούργιο, απλώς πιέζει για να μεταφερθεί και να δικαστεί στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι εδώ θα έχει να πει πολλά. Πουλάει στην αγορά ο Πάσσαρης; Πουλάει – και σε συνδυασμό με την κυρία Πάνια πουλάει ακόμα περισσότερο. Μόνο που ό,τι πουλάει συνήθως έχει αγοραστεί ώστε ξανά να πουληθεί σε καλύτερη τιμή. Κατά καιρούς, πολλοί ζητούν χρήματα από διάφορα ΜΜΕ για ένα ερασιτεχνικό βίντεο ή μια αποκλειστική εμφάνιση. Τι θα εμπόδιζε τον Πάσσαρη να επιχειρήσει να πουλήσει ακριβά μια τηλεοπτική συνέντευξη; Οχι πως αυτό οπωσδήποτε συνέβη, όμως περνά από το μυαλό μας.

Ειπώθηκε ότι ο ίδιος ο Πάσσαρης ζήτησε να μιλήσει αποκλειστικά στη συγκεκριμένη παρουσιάστρια. Το ζήτησε ή του το επέβαλαν; Αραγε βλέπουν το «Je t’ aime» στις ρουμανικές φυλακές; Χλωμό το βλέπω. Μήπως έχουν γίνει και εκεί σουξέ ο «Παρασκευάς Βας Βας» ή ο «Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι»;

«Γιατί διάλεξε εμένα;» αναρωτήθηκε η Αννίτα Πάνια και έδωσε μόνη της την απάντηση: «Ισως γιατί φλερτάρω με το περιθώριο». Μα οι εκπομπές της δεν φλερτάρουν, αλλά εκμεταλλεύονται στυγνά το περιθώριο, το μετατρέπουν σε θέαμα ταρατατζούμ. Και τώρα, μια επιτυχημένη διαχειρίστρια του τηλεοπτικού τσίρκου κλήθηκε να παρουσιάσει έναν άνθρωπο που βρίσκεται στον πάτο του κοινωνικού βαρελιού – και από αυτή την άποψη, δεν μπορούμε να τον ειρωνευτούμε. Ενα γρανάζι στη βιομηχανία του εγκλήματος ήταν ο Κ. Πάσσαρης και ενδεχομένως γνωρίζει κάποια πράγματα για την κίνηση των μεγάλων τροχών. Μόνο που οι τοπικοί και υπερεθνικοί άρχοντες της βιομηχανίας του εγκλήματος, που ο τζίρος της υπολογίζεται στο 25% της παγκόσμιας οικονομίας, δεν βρίσκονται στον πάτο, αλλά στον αφρό της θάλασσας. Αυτοί είναι οι Μεγάλοι Ανέγγιχτοι.

Κατά τα άλλα, στην εκπομπή ακούστηκαν αρκετές ρητορείες, όπως ότι «όταν σου σκοτώνουν τον καλύτερό σου φίλο, μπορεί να σου εκμαιεύσουν το εγκληματικό σου φέρεσθαι που ο καθένας κρύβει μέσα του» (Αννίτα Πάνια).

Είχε ενδιαφέρον η συνέντευξη; Είχε, καθώς ο Κ. Πάσσαρης ανέπτυξε με παγερή ευφυΐα την αντίληψή του περί εγκλήματος, ή μάλλον περί επιβίωσης. «Η στρατηγική μου ήταν σωστή, η τακτική μου ήταν λάθος» ή «Δεν πιστεύω στη Δικαιοσύνη, πιστεύω στην αυτοδικία» ή «Μετανιώνω (για τους φόνους) στο βαθμό που και οι αστυνομικοί θα μετάνιωναν αν ήταν στη θέση μου». Και ηχητικό φόντο στη συνέντευξη, το μακρινό αλύχτισμα σκυλιών.

Χθες το πρωί, εκ παραδρομής, ο Τέρενς Κουίκ ανακοίνωσε ότι «σε λίγο θα δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή του Κώστα Πάσσαρη με την Αννίτα Πάνια». Ισως αυτή να ήταν η μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία όλων των εποχών, το να δούμε κάποια μέρα τον Κ. Πάσσαρη συμπαρουσιαστή των «Παρατράγουδων», κρατώντας καραμούζα αντί για περίστροφο. Εξ άλλου και η συνέντευξη και το σόου προϊόντα της ίδιας βιομηχανίας είναι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή