«Paradoxon» για ένα τριήμερο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι εύκολο να πεις τι νιώθεις την ώρα που σε χειροκροτούν» έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διεθνούς φήμης χορογράφος Γίρι Κίλιαν. «Κατά κάποιον τρόπο η σκηνική παρουσία σχετίζεται με την εκτίμηση. Αλλωστε, δεν δουλεύουμε για τον εαυτό μας αλλά για όσους θα έρθουν να μας δουν». Η γενναιοδωρία, η μουσικότητα, η αγάπη για την καθαρή κίνηση. Ολα όσα χαρακτηρίζουν το έργο του Γίρι Κίλιαν μέσα από μια νέα διάσταση, την ομάδα «Paradoxon», θα γνωρίσουμε αύριο και για τρεις ακόμη παραστάσεις (10, 11, 12/6) στον χώρο της Πειραιώς 260 του Φεστιβάλ Αθηνών. Η Sabine Kupferberg, η Gioconda Barbuto, ο Egon Madsen, ο Gerard Lemaitre και ο David Krugel (μέλη του «Paradoxon») είναι όλοι τους κορυφαίοι χορευτές και είναι όλοι τους άνω των 40 ετών. Αυτό εξάλλου είναι και το «παράδοξο» αυτής της ομάδας, που χορεύει με ρυτίδες στο πρόσωπο και με ένα σώμα που αντιστέκεται στην τελειότητα και την πειθαρχία.

Το συγκρότημα θα παρουσιάσει τρεις χορογραφίες του Γίρι Κίλιαν: το «When time takes time» («Οταν ο χρόνος παίρνει χρόνο»), ένα από τα πιο προσωπικά έργα του. Ο ίδιος έχει πει γι’ αυτό: «Ζω με τη γυναίκα μου τη Σαμπίνα εδώ και 35 χρόνια. Και η σχέση μας περνούσε κρίση όταν έφτιαχνα αυτό το κομμάτι. Διαπίστωσα πως ο χρόνος είναι ο εκπληκτικότερος θεραπευτής. Και βιαζόμαστε πάντα τόσο που ποτέ δεν βρίσκουμε τον χρόνο να σταματήσουμε και να συλλογιστούμε». Στη συνέχεια, η ομάδα «Paradoxon» θα παρουσιάσει το «Car-Men» («η απόδοση της ιστορίας της Κάρμεν από τέσσερις μόνο χαρακτήρες που με την εμπειρία του χρόνου την ξαναζούν με πολύ περισσότερο χιούμορ») και το «Birthday», το πιο καταπραϋντικό από τα τρία έργα, ένας διαλογισμός πάνω στη ζωή και τον θάνατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή