«Πέρα από τα Κόμικς», στον κόσμο του φανταστικού

«Πέρα από τα Κόμικς», στον κόσμο του φανταστικού

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβολές, εκθέσεις, Dj sets και οπτικοακουστικά δρώμενα γύρω από τον κόσμο των κόμικς και το φανταστικό περιλαμβάνει το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Bios από αύριο Πέμπτη έως και την Τετάρτη 20 Ιουνίου. Τίτλος του φεστιβάλ «Unreal, Extending Comic Culture» ή «Πέρα από τα Κόμικς» και στην ουσία πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων που «ταξιδεύουν» τον επισκέπτη στον κόσμο του φανταστικού. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του φεστιβάλ «η δράση Unreal προχωρά ένα βήμα μπροστά από τον κόσμο των κόμικς». Η δράση χωρίζεται σε πέντε επιμέρους θεματικές ενότητες παρουσιάζοντας εκθέσεις και Dj sets, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο το cult με τον σύγχρονο πειραματισμό. Μεταξύ των άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ελληνική ομάδα Busy Bee, με τα υφασμάτινα mango-ειδή τερατάκια τους, τους Βερολινέζους Pictoplasma, που ασχολούνται με τον σύγχρονο character design και επιμελούνται τη δημιουργία πολυσυλλεκτικών έργων, και την εικονογράφο Μένη Τζήμα, μια από τους 20 πιο ανερχόμενους καλλιτέχνες του Computer Arts Projects. Να πούμε επίσης ότι το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών του πρώτου δημιουργού κινουμένων σχεδίων Ουίνσον Μακέι, του πειραματιστή κινηματογραφιστή Νόρμαν Μακλάρεν.

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφιέρωμα στα 30 χρόνια από την προβολή του πρώτου «Πολέμου των Αστρων», με την τουρκική εκδοχή του Star Wars, γυρισμένη το 1982 με πενιχρά μέσα, επίσης χαμηλού κόστους ανεξάρτητες παραγωγές με θέμα το Star Wars για την οποία εργάστηκαν εθελοντές, μια ταινία μικρού μήκους που αποτίει φόρο τιμής στον σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας κ.ά. Ενα άλλο ενδιαφέρον αφιέρωμα είναι αυτό στον Oscar Fischinger, του Γερμανού πρωτοπόρου του σινεμά, εισηγητή της λεγόμενης «visual music». Επιπλέον, το manga δεν απουσιάζει από το φεστιβάλ, μέσα από το έργο του Ιάπωνα Masanori Ota. Γενικά η Ιαπωνία έχει την τιμητική της το διήμερο 18-20 Ιουνίου με συνδυασμένα οπτικοακουστικά δρώμενα, ενώ, στο ίδιο πλαίσιο, το αφιέρωμα Extreme Cult περιλαμβάνει προβολές ταινιών από την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και την Τουρκία, με σπλάτερ παρωδίες του «Εξορκιστή» και του «δολοφόνου με το πριόνι» «μηχανόβιες παρθένες», και κυρίως το «The Lost Paradise», με θέμα το γυναικείο… χαρακίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή