Αίτημα για την Αγία Σοφία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να επαναλειτουργήσει ως χριστιανικός ναός η Αγία Σοφία είναι το αίτημα που θα υποβάλει στο Αμερικανικό Κογκρέσο την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, Κρις Σπύρου.

Η Μεικτή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κογκρέσου θα διεξάγει την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Ιουνίου, δημόσια ακρόαση στην Ουάσιγκτον υπό την προεδρία του βουλευτή Τομ Λάντος.

Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης αποσαφήνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Ελλάδα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας ή τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Για τον λόγο αυτό, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ειδικότερα, επισήμανε ότι «δεν επιθυμεί να φέρει σε δύσκολη θέση τον Πατριάρχη, καθώς αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να εκληφθεί ως αντιπαράθεση θρησκειών ή κρατών, αλλά αποκλειστικά ως αίτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ηδη, ο κ. Σπύρου έχει συναντηθεί με μουσουλμάνους ηγέτες, ενώ θα συνεχίσει τις επαφές του με μουσουλμανικές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή