Αφιέρωμα στο έργο του Χρ. Καρά

Αφιέρωμα στο έργο του Χρ. Καρά

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νησί του Αργοσαρωνικού έχει λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης κατά καιρούς για πολλούς καλλιτέχνες. Ενας από αυτούς που έχει σχέσεις αγάπης και όχι καταγωγής με την Υδρα, είναι ο ζωγράφος Χρίστος Καράς. Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας για να τιμήσει τη μακροχρόνια αφοσίωσή του παρουσιάζει από τις 7 Ιουλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2007 έκθεση με έργα του. Με την ευκαιρία του ξεχωριστού αυτού αφιερώματος, θα γίνει και η αναγγελία του Ιδρύματος «Χρίστος Καράς – Υδρα».

Ο ζωγράφος επέλεξε να παρουσιάσει στον εκθεσιακό χώρο μια σειρά ζωγραφικών και γλυπτών έργων του, τα οποία στην πλειονότητά τους ανήκουν στο Ιδρυμα, με την προοπτική, βεβαίως, ο αριθμός τους να αυξηθεί στο μέλλον σημαντικά. Από τους δυναμικότερους εκπροσώπους της Γενιάς του ’60 ο Χρίστος Καράς γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας τον Δεκέμβριο του 1930. Εικαστικός καλλιτέχνης σημαντικών αναζητήσεων σε διάφορες κατευθύνσεις, είχε εξαρχής ένα ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα.

Ξεκινώντας τις πρώιμες προσπάθειές του στο κλίμα των παραδοσιακών τάσεων, ο Καράς προχώρησε με γοργούς ρυθμούς στη ζωγραφική που συνδύαζε τη χρωματική γλώσσα του εξπρεσιονισμού με τον χώρο του σουρεαλισμού. Από την αφαίρεση και την άμορφη τέχνη των αρχών της δεκαετίας του ’60 πέρασε στον εξπρεσιονισμό, κατόπιν σε συνθέσεις ρεαλισμού, υπερρεαλισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή