ΕΛΣ: Θα ψάξουμε διευθυντή πρώτα εδώ και μετά στο εξωτερικό

ΕΛΣ: Θα ψάξουμε διευθυντή πρώτα εδώ και μετά στο εξωτερικό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε χθες η συνέλευση των εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή, παρουσία του προέδρου του δ.σ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της αποπομπής του καλλιτεχνικού διευθυντή Στέφανου Λαζαρίδη, ο κ. Κυριακόπουλος έσπευσε να καθησυχάσει το προσωπικό της κρατικής μας όπερας για την «επόμενη ημέρα». Εμφανίστηκε ενωτικός και ζήτησε τη συνεργασία και τη θετική ενέργεια όλων. Σκιαγράφησε, μάλιστα, και το προφίλ του επόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή, που προς το παρόν αναζητείται. «Θα τον αναζητήσουμε αρχικά στην Ελλάδα και αν δεν τον βρούμε εδώ θα ψάξουμε και στο εξωτερικό». Επίσης, εξήγγειλε ημερίδα με θέμα «ένα όραμα για την Εθνική Λυρική Σκηνή».

Επισήμως, βέβαια, ο Στ. Λαζαρίδης παραμένει στο «τιμόνι» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το απόγευμα της προπερασμένης Δευτέρας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣ είχε εισηγηθεί στον υπουργό Πολιτισμού τη διακοπή της συνεργασίας της Λυρικής με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Στέφανο Λαζαρίδη ο οποίος, βάσει του ισχύοντος νόμου, συγκέντρωνε το σύνολο των διοικητικών, οικονομικών και καλλιτεχνικών αρμοδιοτήτων. Ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης μέχρι σήμερα δεν έχει αντιδράσει. Μόνο με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εμφανίστηκε να υιοθετεί τους προβληματισμούς για τη συνεργασία ανάμεσα στον καλλιτεχνικό διευθυντή, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Επομένως θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους αν απορρίψει την ομόφωνη εισήγηση ενός Συμβουλίου που ο ίδιος έχει διορίσει. Πηγές από το υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη βιασύνη για την αναπλήρωση της θέσης. Ούτως ή άλλως, η Λυρική τη νέα σεζόν θα βαδίσει σε μεγάλο βαθμό με βάση τον προγραμματισμό Λαζαρίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή