Με Διονύση Σαββόπουλο τα Σύνολα του Δήμου Αθηναίων

Με Διονύση Σαββόπουλο τα Σύνολα του Δήμου Αθηναίων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η αυριανή και το αφιέρωμα των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στον Διονύση Σαββόπουλο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του πληθωρικού, κατά γενική ομολογία, φετινού προγράμματος. Και στην κορυφή της ατζέντας των ίδιων των Αθηναίων. Η συναυλία, στις 9 το βράδυ, στο αίθριο του κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς έχει ελεύθερη είσοδο και αναμένεται ένας μικρός… παροξυσμός! Οι 500 καρέκλες είναι ήδη προκρατημένες, επομένως θα πρέπει να αγωνιστείτε για μία θέση στους ορθίους.

Τι θα ακούσετε και από ποιους: η Συμφωνική Ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, η Μικτή Χορωδία υπό τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή και η Big Band υπό τη διδασκαλία του Γιάννη Τερεζάκη θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου («Μια θάλασσα μικρή», «Ελσα σε φοβάμαι», «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη», «Μας βαράνε ντέφια» κ.ά.) σε νέες ενορχηστρώσεις. Θα ακούσουμε τρεις νέους τραγουδιστές, τον Πάνο Μουζουράκη, την Βασιλική Καρακώστα και τον Γιώργο Μυλωνά, αλλά ποτέ μη λέτε ποτέ. Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα παρακολουθήσει τη συναυλία με την κιθάρα του, οπότε είναι σίγουρο ότι δεν θα κρατηθεί για πολύ μακριά από τη σκηνή. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το χοροθέατρο «Ροές».

Λάθος…

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε χθες για την τάση του να παρεμβαίνει στις διασκευές των τραγουδιών του. «Βρέθηκα σε μια πρόβα για τη συναυλία που συζητάμε και για 20 λεπτά κρατιόμουν να μην παρέμβω. Σηκώθηκα και τους έλεγα τι να κάνουν. Αλλά τελικά είναι λάθος. Δεν έχεις παρά να δεις πώς βλέπει ένας άλλος άνθρωπος τη δική σου δουλειά». O διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Αγγελος Δεληβοριάς, δήλωσε από την πλευρά του ότι το μουσείο είναι ανοιχτό για «οποιαδήποτε άλλη τρέλα». Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων έχουν αυτονομηθεί τα τελευταία χρόνια και λειτουργούν υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κατσαρού. Καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα, από την κλασική και την τζαζ έως την έντεχνη ελληνική μουσική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή