Ροκ και πολύ… αϊλάινερ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλεκτρικές καρέκλες, βόες, σκανδαλώδη κοστούμια και γκιλοτίνες; Είναι γεγονός. Ο Αλις Κούπερ εμφανίζεται σήμερα το βράδυ στο θέατρο του Λυκαβηττού. Και έχουμε απαιτήσεις από τον απόλυτο εκπρόσωπο της χαρντ ροκ αισθητικής με την έντονη θεατρικότητα που τον διακρίνει…

Ενα είναι σίγουρο. Το αϊλάινερ θα… ρέει άφθονο. Ο εκκεντρικός μουσικός θα ερμηνεύσει κομμάτια όπως το «School’s out», «Poison», «No more Mr nice guy», «I’m eighteen»…

Δεν αποκαλείται τυχαία ο άρχοντας του ροκ που σοκάρει. Υπήρξε ο πρώτος που μετέτρεψε το ροκ σε τσίρκο τρόμου σε μια εποχή που οι καλλιτέχνες φορούσαν αστραφτερά κοστούμια και «καθαρά» πρόσωπα.

Και ο Αλις Κούπερ; Αν και 59 χρόνων σήμερα, ηχογραφεί το νέο του άλμπουμ, δεν έχει σταματήσει τις περιοδείες, ειδικά σε μέρη όπου ξέρει ότι τον αγαπούν ακόμη, δηλώνει ραδιοφωνικός παραγωγός στον ελεύθερο χρόνο του, είναι νηφάλιος.

Τα περισσότερα -αν όχι όλα- για τη ζωή του τα έχει καταθέσει, άλλωστε, στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Golf Monster». Για τον Σαλβαντόρ Νταλί, το πρότυπο του, το γκολφ και πώς τον βοήθησε να ξεπεράσει τον εθισμό του στο αλκοόλ, τη φιλία του με τον Ιγκι Ποπ και τον Λου Ριντ, την ανάγκη του να είναι διαφορετικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή