Το έργο των Αντωνακάκη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα και πλέον χρόνια, το Atelier 66, όπως εμπνευσμένα βάφτισαν το γραφείο τους το 1965 ο Δημήτρης και η Σουζάνα Αντωνακάκη, είναι ένα εργαστήρι ιδεών. Από τα πιο γνωστά ζεύγη αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα, με μια πολύ προσωπική, αναγνωρίσιμη γραφή, με σκέψη και έργο, οι Αντωνακάκηδες είναι πάντα παρόντες και μέτοχοι του δημόσιου βίου. Μία νέα έκθεση αφιερωμένη στο έργο τους εγκαινιάζεται σήμερα (7 μ.μ.) στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων – αφορμή για μία ευρύτερη συζήτηση γύρω από το έργο τους (συμμετέχουν οι Γ. Γεράκης, Ν. Καλογήρου, Δ. Φιλιππίδης, Δ. Φατούρος). Η έκθεση συνδιοργανώνεται με το τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ (έως τις 6 Ιουλίου).

Αυτές τις ημέρες κυκλοφόρησε και το βιβλίο «Atelier 66 – Η αρχιτεκτονική του Δημήτρη και της Σουζάνας Αντωνακάκη» από τις εκδόσεις Futura (επιμέλεια Παναγιώτης Τουρνικιώτης), ένας τόμος στον οποίο παρουσιάζεται επιλεκτικά σειρά έργων τους από τη δημόσια και ιδιωτική αρχιτεκτονική. Είναι ένα εκδοτικό έργο που δεν καταγράφει απλώς αλλά εμβαθύνει στο γιατί και κυρίως στο πώς ο Δημήτρης και η Σουζάνα Αντωνακάκη διαμόρφωσαν το προσωπικό τους ύφος, το οποίο στην ουσία αποτελεί προέκταση της δικής τους συνεπούς στάσης ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή