Πρωτοπορία στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Πρωτοπορία στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στραμμένο στην πρωτοπορία φιλοδοξεί να είναι το Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται 16 με 25 Νοεμβρίου.

Μια μικρή, πρώτη, γεύση των ταινιών που θα φιλοξενηθούν στο διαγωνιστικό τμήμα έδωσε χθες η καλλιτεχνική διευθύντρια Δέσποινα Μουζάκη, ανακοινώνοντας τρεις επιλογές της που «ξεχωρίζουν για την σκηνοθετική δεξιοτεχνία και τη δύναμη της κινηματογραφικής γλώσσας». Η πρώτη, έρχεται από το Μεξικό και την υπογράφει ο 26χρονος Χονάς Κουαρόν, γιος του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν. Ο τίτλος της «Ano Una». Είναι μια τρυφερή ταινία για τον έρωτα στα χρόνια της αθωότητας, με επιρροές από τον μεγάλο ντοκιμαντερίστα Κρις Μαρκέρ. Η δεύτερη, «La Influencia», είναι συμπαραγωγή Ισπανίας – Μεξικού, σκηνοθετημένη από τον πρωτοεμφανιζόμενο Π. Αγκιλέρα. Πρόκειται για οικογενειακό ψυχόδραμα, με πρωταγωνιστές μια ανύπαντρη φτωχή μητέρα και τα δυο παιδιά της, που καταφέρνει, χωρίς διδακτικό τόνο, να καταδείξει τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας ανισοτήτων. Τέλος, η τρίτη, φέρει το όνομα ενός 29χρονου Ελληνα στη σκηνοθεσία, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στις ΗΠΑ και την Κολομβία. Ο Σπύρος Σταθουλόπουλος παρουσίασε πρόσφατα στις Κάννες, στο «Δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών», το «PVC – 1» ένα εντυπωσιακό μονοπλάνο 81΄, μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ηρωες της ταινίας τα μέλη μιας οικογένειας που δέχθηκαν επίθεση από ομάδα τρομοκρατών, οι οποίοι για να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, τοποθέτησαν εκρηκτική ύλη γύρω από το λαιμό της μητέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή