Γκιλέμ-Καν στο Ηρώδειο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιερά τέρατα. Η Σιλβί Γκιλέμ και ο Ακραμ Καν αυτοσυστήνονται. Σήμερα και αύριο, στις 9.30 το βράδυ, θα συναντηθούν στο Ηρώδειο, με το νέο χορευτικό θέαμα «Sacred Monsters», ύστερα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Αθηνών και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Προερχόμενοι από διαφορετικές κλασικές παραδόσεις, η Γκιλέμ από τον χώρο του κλασικού μπαλέτου και ο Καν με ασιατικές ρίζες από τις τάξεις του κλασικού ινδικού χορού, δέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόκληση της σύνθεσης των αντιθέτων.

«Το σημαντικότερο αποτέλεσμα ήταν ότι ανασύρθηκαν στην επιφάνεια όλα όσα συνήθως καταποντίζονται στο μεταίχμιο του κλασικού και του σύγχρονου κόσμου», λέει ο Καν που υπογράφει τη χορογραφία και την καλλιτεχνική διεύθυνση. Και η Γκιλέμ; «Είμαι χορεύτρια του κλασικού…Δεν θα έλεγα ότι το στυλ, η τεχνική και η χορευτική παράδοση από την οποία προέρχομαι είναι κάτι το ιερό, θρησκεία. Αντιθέτως, ιερός είναι ο χώρος όπου χορεύω, ανεξάρτητα από το είδος του χορού και την τεχνοτροπία, η σκηνή, αυτή είναι μάλλον για μένα το ιερό τέρας» λέει η Γκιλέμ, εξηγώντας την επιλογή του τίτλου.

Αιθέρια, αέρινη, εύθραυστη, γήινη, δυνατή, λυρική συνύπαρξη, σε ένα χορευτικό ταξίδι με προορισμό τα χρόνια της αθωότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή