Πανδαιμόνιο στην Ιαπωνία για το νέο φιλμ Χάρι Πότερ

Πανδαιμόνιο στην Ιαπωνία για το νέο φιλμ Χάρι Πότερ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμια πρώτη για τη νέα ταινία με τον Χάρι Πότερ («Το τάγμα του Φοίνικα») στο Τόκιο, χθες, και οι Γιαπωνέζοι το καταχάρηκαν! Κόκκινα χαλιά στρώθηκαν για τους πρωταγωνιστές, τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, τον Ρούπερτ Γκριντ και την Εμα Γουάτσον, και χιλιάδες νεαρές Γιαπωνέζες, πολλές από αυτές ντυμένες με μαύρες κάπες και περούκες, δημιούργησαν το απόλυτο πανδαιμόνιο! Στην Ιαπωνία, όπου λατρεύεται η ποπ κουλτούρα, ο Χάρι Πότερ είναι ήδη ένας μικρός θεός.

Η πέμπτη κατά σειρά ταινία Χάρι Πότερ ξεκινάει από το Τόκιο το ταξίδι της στη διεθνή αγορά, με αμέσως επόμενο σταθμό το Λονδίνο, όπου η πρεμιέρα έχει προγραμματισθεί για τις 3 Ιουλίου στον κινηματογράφο Odeon της Λέστερ Σκουέρ. Λίγες ημέρες μετά, στις 8 Ιουλίου, ο «Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» θα κάνει την αμερικανική του πρεμιέρα στο Λος Αντζελες. Η Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ, η δημιουργός του Χάρι Πότερ, είναι από τις ελάχιστες συγγραφείς που ικανοποιούνται πλήρως από τον τρόπο μεταφοράς των βιβλίων της στον κινηματογράφο. Στις 19 Δεκεμβρίου 2006 είχε γράψει στην ιστοσελίδα της ότι είδε 20 λεπτά από την ταινία και ενθουσιάστηκε («It looks fantastic!»). Και γιατί όχι άλλωστε;

Το νέο βιβλίο

Το έβδομο -και τελικό- βιβλίο της Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ με τίτλο «Harry Potter and The Deathly Hallows» θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά στις 21 Ιουλίου (στα ελληνικά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τις εκδόσεις Ψυχογιός). Η παρουσίαση θα γίνει πανηγυρικά στο εξαίρετο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Το θέμα όμως είναι ότι αντί να φθίνει εξελικτικά το φαινόμενο Χάρι Πότερ, αυτό όλο και δυναμώνει. Σημεία κόπωσης δεν έχουν εμφανιστεί. Οι προπαραγγελίες του έβδομου βιβλίου στο Amazon έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο. Οσοι το προπαραγγέλλουν εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι το Amazon -όπως δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος με έναν ευφυή ελιγμό- έχει παραιτηθεί του κέρδους και πουλάει τον Χάρι Πότερ στην προνομιακή τιμή των 8,99 στερλινών αντί των 17,99 στερλινών που θα πουλιέται από τις 21 Ιουλίου στα βιβλιοπωλεία. Η έκδοση τσέπης αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αγγλία το 2008.

Ο Βρετανός εκδότης του Χάρι Πότερ, Bloomsbury (που την τελευταία δεκαετία έχει εκτοξευθεί χάρη στην Τζόαν Ρόουλινγκ), ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες που δέχεται για την αγγλόφωνη έκδοση από 60 χώρες είναι κατά 17% περισσότερες από το αμέσως προηγούμενο βιβλίο. Τον Οκτώβριο, ο Bloomsbury θα κυκλοφορήσει ειδική έκδοση σε κασετίνα που θα συμπεριλαβάνει και τα επτά βιβλία. Κάθε νέος Χάρι Πότερ μεταφράζεται στη συνέχεια σε 65 γλώσσες. Τα Βασιλικά Ταχυδρομεία της Μεγάλης Βρετανίας θέτουν στην κυκλοφορία στις 17 Ιουλίου νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, στην οποία θα απεικονίζονται όλα τα εξώφυλλα των επτά βιβλίων Χάρι Πότερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή