Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια επετειακή συναυλία αύριο το βράδυ στο Ηρώδειο το Φεστιβάλ Αθηνών εγκαινιάζει το δικό του αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας καθώς φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας.

Η υψίφωνος Τζουν Αντερσον, η μεσόφωνος Μπεατρίς Ουριά Μονζόν και ο μπάσος Δημήτρης Καβράκος, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες των Μπιζέ, Μασνέ, Σαιν-Σανς, Βέρντι και Μπελίνι πλαισιωμένοι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και υπό τη διεύθυνση του Ζαν Υβ Οσόνς. Το πρόγραμμα του γκαλά όπερας περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις όπερες Κάρμεν, του Ζωρζ Μπιζέ, Βέρθερος του Ζυλ Μασνέ, Σαμψών και Δαλιδά του Καμίγ Σαιν-Σανς, Ντον Κάρλο και Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι, Νόρμα και Υπνοβάτις του Βιντσέντσο Μπελίνι. Το αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας περιλαμβάνει δυο ακόμη συναυλίες (9 Ιουλίου ξανά στο Ηρώδειο και 13 του μηνός στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου) με Ελληνες σολίστ που θα παρουσιάσουν έργα από την ελληνική περίοδο της Κάλλας και κορυφώνεται στις 14 Ιουλίου με την παρουσίαση της «Μήδειας» του Κερουμπίνι, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, μιας άλλης όπερας, που η οπερατική του εκδοχή παραπέμπει σχεδόν πάντα στην αξέχαστη ντίβα. Τη διάσημη Τζουν Αντερσον τη θυμόμαστε από τις αθηναϊκές εμφανίσεις της, το 2002, στη Λουτσία ντι Λαμερμούρ του Ντονιτσέτι, στο Μέγαρο Μουσικής. Οι φωνητικές αλλά και οι υποκριτικές της ικανότητες τής επέτρεψαν να αναμετρηθεί επιτυχώς και με μια άλλη τραγική ηρωίδα του μπελ κάντο, τη Νόρμα, την οποία έχει τραγουδήσει σε πολλά θέατρα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή