Ο Πράισνερ στο Ηρώδειο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλησιάζει η βραδιά της μεγάλης συναυλίας του ιδιαίτερα δημοφιλούς συνθέτη Ζμπίγκνιου Πράισνερ στο Ηρώδειο, την Τρίτη στις 4 Σεπτεμβρίου. Ο Πράισνερ μας είχε συγκλονίσει αρχικά με τη μουσική υπόκρουση της «Διπλής Ζωής της Βερόνικα», καθώς και με τις μουσικές του για όλες τις μετέπειτα ταινίες του Κριστόφ Κισλόφσκι. Ο Πολωνός σκηνοθέτης, συμπατριώτης, φίλος και στενός συνεργάτης του Πράισνερ, «έφυγε» πρόωρα πριν από έντεκα χρόνια, και με την επικείμενη συναυλία ο Πράισνερ κάνει πραγματικότητα μια ιδέα που είχαν συζητήσει κάποτε μαζί. «Είχαμε από κοινού την ιδέα να πούμε την ιστορία μιας ζωής μέσα από ένα κοντσέρτο. Η πρεμιέρα επρόκειτο να δοθεί στην Ακρόπολη της Αθήνας. Σχεδιάζαμε να είναι ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός… αλλά ήταν η ίδια η ζωή που έγραψε ένα τέλος διαφορετικό».

Ο Πράισνερ θα έχει κοντά του την τραγουδίστρια των Madredeus Τερέζα Σαλκουέιρο, η οποία θα ερμηνεύσει το έργο του συνθέτη «Silence, Night & Dreams». Θα τους συνοδεύουν η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, και η χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή