Βενετία: όλα στο πρόγραμμα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζορτζ Μπους είναι το επίσημο… αουτσάιντερ της Βενετίας. Ολοι, από τον Τζορτζ Κλούνι μέχρι τον Μπραντ Πιτ και τη Σαρλίζ Θερόν, θέλησαν να εκφράσουν πολιτικά μηνύματα και να εμφανιστούν στη φετινή Μόστρα κατά του πλανητάρχη. Κατά τα άλλα, στη Μόστρα που μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα της, όλα είναι στο πρόγραμμα. Το τριήμερο που πέρασε καταγράφηκε σε φωτογραφικά στιγμιότυπα: Το κυνηγητό των παπαράτσι με την Αντζελίνα Τζόλι και τα παιδιά της την ώρα που τρώνε παγωτό, την ώρα που είναι αγκαλιά με τη διάσημη μαμά τους, αλλά και όταν εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί με την αποκαλυπτική πλάτη με τα τατουάζ. Την ίδια στιγμή, ο Μπραντ Πιτ περιφερόταν σαν παραγωγός, του Νεοζηλανδού Αντριου Ντόμινικ που σκηνοθέτησε την ταινία «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ», ο Τζορτζ Κλούνι βρέθηκε στη Βενετία ως παραγωγός και πρωταγωνιστής του «Μάικλ Κλέιτον», ο Κεν Λόουτς με το «It’s a free world», ο Μπράιαν ντε Πάλμα με το «Redacted»…

Το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διανύει σήμερα την έβδομη μέρα προβολών και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο. Χθες φιλοξενήθηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα οι ταινίες «La graine et le mulet» του Τυνήσιου Abdellatif Kechiche για έναν παππού που θέλει να ανοίξει πλωτό εστιατόριο, το φιλμ «The Darjeeling limited» του Αμερικανού Γουές Αντερσον και το κινεζικό «Τhe sun also rises» του Jiang Wen, ένα κουαρτέτο ιστοριών που συνδέονται στο τέλος.

Την Κυριακή, πάντως, όλοι έτρεχαν πίσω από τον Γούντι Αλεν για δηλώσεις κι ας προβλήθηκε «Το όνειρο της Κασσάνδρας» εκτός διαγωνιστικού. «Ανέκαθεν με ενδιέφεραν οι φόνοι και η σκοτεινή πλευρά του σινεμά», δήλωσε ο Γ. Αλεν. «Ο φόνος και η ενοχή αποτελούν κλασικά συστατικά του δράματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή