Χορευτές χωρίς σύνορα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα σημαντικό γεγονός στον χώρο της μελέτης του χορού και μια καλή ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών είναι το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού, με τίτλο «Χορευτές χωρίς σύνορα» που πραγματοποιείται, φέτος στην Αθήνα, ξεκινώντας από σήμερα. Διοργανωτές είναι το Θέατρο «Δόρα Στράτου» και το Ελληνικό Τμήμα ΔΟΛΤ, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID-UNESCO. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως την Κυριακή (9/9).

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα; Ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών με επιστημονική μεθοδολογία, μαθήματα χορού, παραστάσεις χορευτικών σχημάτων, διαλέξεις, προβολές και συζητήσεις, εκθέσεις και πωλήσεις βιβλίων, δίσκων, ειδών που ενδιαφέρουν τους χορευτές, επισκέψεις σε μουσεία, σχολές χορού κ.ά. Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε άτομα που ασχολούνται συστηματικά με τον χορό. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει απόψε στις 8μ.μ. στο Θέατρο «Δόρα Στράτου».

Το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO του υπουργείου Εξωτερικών. Πληροφορίες: τηλ. 210 3246188, www.cid-unesco.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή