Ξεκινάει το Φεστιβάλ Σαντορίνης

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Σαντορίνης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυτοσχεδιασμούς τζαζ από το Κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Στράτου Βουγά ξεκινάει απόψε στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού στα Φηρά το 29ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστριας Αθηνάς Καποδίστρια θα δοθούν έξι συναυλίες με κορυφαίους Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Αυτή την Κυριακή (9/9) οι διακεκριμένοι Ιταλοί πιανίστες Μάρκο Σολίνι και Σαλβατόρε Μπαρμπατάνο θα παρουσιάσουν σε πρώτη ελληνική εκτέλεση έργα για πιάνο με τέσσερα χέρια γνωστών Ιταλών συνθετών όπως οι Τσιλεά, Ροσίνι, Λεονκαβάλο και Μασκάνι. Την Παρασκευή 14 του μήνα το «Συγκρότημα Μαρτινού» της Πράγας θα ερμηνεύσει την 6η Συμφωνία (Ποιμενική) του Μπετόβεν. Τη βραδιά συμπληρώνουν συνθέσεις των Χόνεγκερ, Ντβόρζακ καθώς και ένα αφιέρωμα στον Ντιούκ Ελιγκτον από τον Τσέχο συνθέτη Αλεξέι Φριντ.

Ρεσιτάλ με έργα Σολέρ, Σοπέν, Αλμπένιθ και Ντεμπισί θα δώσει στις 18/9 ο Κλαούντιο Μαρτίνεθ-Μένερ, ένας από τους διαπρεπέστερους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του. Το 29ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης θα κλείσει με αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας (23/9).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή