Σώπασε ο βασιλιάς των «υψηλών ντο»

Σώπασε ο βασιλιάς των «υψηλών ντο»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λουτσιάνο Παβαρότι: θρύλος της όπερας, διεθνής αστέρας, έμβλημα της Ιταλίας, λυρικός ερμηνευτής, απόλυτος σόουμαν, ένας από τους δημοφιλέστερους σε πωλήσεις καλλιτέχνες διεθνώς, μαζί και ο πιο ακριβοπληρωμένος, φαινόμενο, βασιλιάς των υψηλών ντο, πρόεδρος του.. .Pavarotti Inc, «large» στη φωνή, στην προσωπικότητα, στην εμφάνιση, ο big Lucy, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του.

Το τέλος. Ο Λουτσιάνο πέθανε στα 71 του χρόνια στο σπίτι του στη Μοντένα. Γνώριζε ότι έπασχε από καρκίνο έναν χρόνο τώρα. Είχε να ανεβεί στη σκηνή από το 2006. Η Μοντένα θα ονομάσει το θέατρό της Λουτσιάνο Παβαρότι προς τιμήν του. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στον καθεδρικό ναό της Μοντένα.

Η αρχή. Ο Παβαρότι απόλαυσε 40 χρόνια στις σκηνές του κόσμου. Δύσκολα μπέρδευε κανείς την φωνή του. Κλασική φωνή Ιταλού τενόρου αλλά με βαθύτητα και νουάρ διάθεση, όσο λίγες. «Κανένας στον κόσμο των τενόρων δεν διαθέτει τον ήχο του Λουτσιάνο», λέει ο συνεργάτης του, Χέρμπερτ Μπρέσλιν. «Ο Ντομίνγκο θα έπρεπε να προσεύχεται σε 17 εκκλησίες στην Γκουανταλαχάρα για να βρει αυτό τον ήχο». Και να σκεφτεί κανείς ότι έφτασε 19 χρόνων για να αρχίσει μουσικές σπουδές αφού δεν μπορούσε καν να διαβάσει μουσική.

Οι φίλοι. Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο είπε μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του… «Ανέκαθεν θαύμαζα την θεόσταλτη δόξα της φωνής του. Λάτρευα πάντα και την απίστευτη αίσθηση του χιούμορ που διέθετε». Και ο Χοσέ Καρέρας μίλησε για «έναν από τους σημαντικότερους τενόρους όλων των εποχών. Πρέπει να τον θυμόμαστε σαν μια υπέροχη, χαρισματική προσωπικότητα, έναν καλό φίλο, έναν τέλειο παίκτη πόκερ». Και ο Ελτον Τζον… «Είναι μία μελαγχολική μέρα για τη μουσική και τον πλανήτη». Ο Φράνκο Τζεφιρέλι: «Υπήρχαν τενόροι και μετά υπήρχε ο Παβαρότι».

Η οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν φούρναρης και ερασιτέχνης τραγουδιστής, η μητέρα του εργαζόταν σε εργοστάσιο πούρων. Ο Παβαρότι ήταν παντρεμένος για 35 χρόνια με την πρώτη του σύζυγο, Αντουα, με την οποία, έχουν τρεις κόρες μέχρι τον χωρισμό τους το 1996. Μετά συνδέθηκε με την κατά 26 χρόνια νεότερή του γραμματέα, Νικολέτα Μαντοβάνι, με την οποία, επρόκειτο το 2003 να αποκτήσουν δίδυμα, από τα οποία, επέζησε μόνο το ένα, η κόρη τους, Αλίτσε.

Οι άγνωστες στιγμές. Ο Λουτσιάνο Παβαρότι αστειευόταν πάντα στις συνεντεύξεις, ανέβαινε σε άλογα σε παρελάσεις, έπαιξε τον ρόλο του σεξ συμβόλου στην ταινία «Yes, Giorgio». Εκανε διαρκώς δίαιτα, λάτρευε το ποδόσφαιρο, δεν αποχωριζόταν ποτέ το λευκό μαντίλι από το χέρι του, στα 12 του έπεσε σε κώμα για δύο βδομάδες από τέτανο. «Οταν ξεπερνάς κάτι σαν κι αυτό είσαι σίγουρα νικητής. Γι’ αυτό νομίζετε ότι με βλέπετε πάντα τόσο αισιόδοξο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή