Το γκαλά των σούπερ σταρ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν η Σβετλάνα Ζαχάροβα συνάντησε την Ουλιάνα Λοπάτκινα… Μια μοναδική συνάντηση κορυφαίων καλλιτεχνών των δύο μεγαλύτερων Οίκων Χορού της Ρωσίας είναι το «Super Stars Gala. Bolshoi & Mariinski» που θα παρουσιαστεί για τρεις βραδιές, στις 20, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο θέατρο «Παλλάς». Τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία.

Θα απολαύσουμε την ερμηνεία σπουδαίων Ρώσων χορευτών όπως η Madezhda Gracheva, η Ilze Liepa, ο Andrey Uvarov, ο Mark Peretokin, η Oksana Matvienko, ο Ivan Kozlov, ο Faruk Ruzimatov, η Sofia Gumerova, ο Morihiro Ivata, ο Denis Matvienko, η Svetlana Zakharova, η Ulyana Lopatkina και η Madezhda Gracheva. Τους καλλιτέχνες θα πλαισιώσει ένα κλιμάκιο του corps de ballet των Μπολσόι.

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που εμφανίζομαι στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου η πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι Ιλτσε Λιέπα, κόρη του διάσημου χορευτή Μαρίς Λιέπα. Και τόνισε πως φέτος οι εκπλήξεις θα είναι πολλές… Πέρα από κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου, το αθηναϊκό κοινό θα παρακολουθήσει δύο μοντέρνες χορογραφίες, το ντουέτο «Μποβαρύ» σε μουσική Ραχμάνινοφ και χορογραφία του Μάικλ Σένον καθώς και το «Μπολερό» του Ραβέλ σε χορογραφία του Γ. Ουός. Τα δύο έργα δημιουργήθηκαν ειδικά για την Ιλτσε Λιέπα και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, διεθνώς, στην Αθήνα. Για τη συνάντησή της με κορυφαίες χορεύτριες των Κίροφ η Λιέπα επισήμανε: «Δεν έχω την αίσθηση του ανταγωνισμού αλλά της σύμπραξης. Οταν συναντιόμαστε, αισθάνομαι ενθουσιασμό για όσα πρόκειται να μοιραστούμε».

Από την πλευρά του ο διάσημος Ρώσος χορευτής Μαρκ Περετόκιν, παρών και αυτός στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για «τις νέες τάσεις του ρωσικού μπαλέτου» που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το αθηναϊκό κοινό, παράλληλα με τα «διαμάντια της ρωσικής κλασικής παράδοσης». Ποιο είναι το πρόγραμμα του Super Stars Gala;

Η αυλαία θα ανοίξει με την «Κάρμεν» του Μπιζέ σε χορογραφία του Α. Αλόνσο. Ακολουθούν τα έργα: «Μπαγιαντέρα» του Μίνκους (Μ. Πετιπά), «Δον Κιχώτης» του Μίνκους (Α. Γκόρσκι), «Μπάχτι» σε ινδική παραδοσιακή μουσική (Μ. Μπεζάρ), «Μποβαρύ» του Σ. Ραχμάνινοφ (Μ. Σέννον), «Αρώματα του Φουτζιγιάμα» (Σύνολο Sens, χορογραφία Μ. Ιβάτο), «Το ρόδο που φυλλορροεί» του Μάλερ (Ρ. Πετί), «Ταμάσι» των Kodo (Μ. Ιβάτο), «Μπολερό» του Ραβέλ (Γ. Ουός), «Τελευταίο Τάνγκο» του Πιατσόλα (Β. Γκορντέγιεφ κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή