Πέθανε ο ηθοποιός Δ. Καρέλλης

Πέθανε ο ηθοποιός Δ. Καρέλλης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταύτισε τη ζωή του και το όνομά του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του και το υπηρέτησε πιστά επί 40 ολόκληρα χρόνια με αφοσίωση, πάθος και συνέπεια μέσα από 170 συνολικά ρόλους. Ο ηθοποιός και δάσκαλος υποκριτικής επί σειρά ετών, Δημήτρης Καρέλλης, έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Αφησε την τελευταία του πνοή στις 3.47 τα ξημερώματα σε τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο της πόλης έξω από το σπίτι του. Αδόκητος θάνατος για τον πρωταγωνιστή της δεύτερης κρατικής σκηνής με ενεργό και αδιάλειπτη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, βύθισε στο πένθος τη θεατρική οικογένεια της πόλης. Εφυγε, συμμετέχοντας σε πρόβες για την παράσταση του ΚΘΒΕ «Ιουλιανός ο Παραβάτης» του Νίκου Καζαντζάκη (ανεβαίνει τον Νοέμβριο) όπου ερμήνευε το ρόλο του Ερημίτη.

Ο Δ. Καρέλλης γεννήθηκε το 1943 και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη. Εντάχθηκε στο δυναμικό του ΚΘΒΕ το 1967, ενώ επί σειρά ετών δίδαξε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, όπου διετέλεσε και υπεύθυνος σπουδών. Εμφανίστηκε στο σανίδι την ίδια χρονιά στον «Εμπορο της Βενετίας» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Κ. Μιχαηλίδη και σύντομα αναδείχθηκε σ’ έναν από τους πιο λαμπερούς πρωταγωνιστές του. Ανάμεσα σε δεκάδες ρόλους, ξεχώρισε ως Αίμων στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, Λύσανδρος στο «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ, Ρωμαίος στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», Ορέστης στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Πετρούτσιο στο «Ημέρωμα της Στρίγγλας» του Βερσίνιν στις «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ, Πρίγκιπας Μίσκιν στον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι κ.α.

«Μαζί του κλείνει ένα κεφάλαιο της ιστορίας του ΚΘΒΕ», έλεγε χθες στην «Κ» ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου. «Τον είδα για πρώτη φορά στη σκηνή το 1976, πανέμορφο Ορέστη στη λαμπρή «Ηλέκτρα» του Βολανάκη. Και έτσι θέλω να τον θυμάμαι».

Ο Δημήτρης Καρέλλης είχε έναν γιο με την ηθοποιό Λυδία Φωτοπούλου. Η ημέρα της κηδείας του θα ανακοινωθεί από τους οικείους του εκλιπόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή