Ανοίγει το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Ανοίγει το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο τα νέα κυκλικά περίπτερα, ανοίγει την Παρασκευή, 14/9, τις πύλες του το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με διοργανωτή τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΒ) και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων. Είναι η δεύτερη ετήσια έκθεση, του έτερου συνδικαλιστικού οργάνου των εκδοτών, αφιερωμένη στους Μαρία Κάλλας, Νίκο Εγγονόπουλο, Νίκο Καζαντζάκη και Διονύσιο Σολωμό. Το έργο των σημαντικών αυτών δημιουργών θα περιοριστεί όμως σ’ ένα μόνο περίπτερο με αφίσες και αρχειακό υλικό από την ΕΡΤ. Στη διάρκεια του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει εκδηλώσεις για το Αλτσχάιμερ, το αστικό περιβάλλον, το αυτοκίνητο, το παιδικό βιβλίο, αλλά και μέτρηση του… IQ των επισκεπτών, σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της ΜΕΝSΑ!

Οι εκδηλώσεις για το βιβλίο και τους δημιουργούς του είναι σχεδόν απούσες από το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου και οι μόνες αντιπαραθέσεις και συζητήσεις στο χώρο των εκδοτών περιορίστηκαν στα νέα κυκλικά περίπτερα.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (από το ύψος του Ηρωδείου και προς το Θησείο) θα βρίσκεται η πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή, και περίπου 240 εκδότες, καλώντας μας για έναν περίπατο που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή