Διεθνής συνάντηση στην Πάρο

Διεθνής συνάντηση στην Πάρο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, θα συναντηθούν στην Πάρο, στο Σπίτι της Λογοτεχνίας, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκου Δικτύου Διεθνών Κέντρων Μεταφραστών Λογοτεχνίας (RECIT). Μέλος του RECIT έγινε τον περασμένο χρόνο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας στην Ελλάδα (ΕΚΕΜΕΛ), το οποίο πρόσφατα απέκτησε νέα διευθύντρια, την Ελένη Ζέρβα. Βασική προϋπόθεση για να ενταχθεί ένα κέντρο στο RECIT είναι να διαθέτει ένα χώρο φιλοξενίας για τους μεταφραστές, κι αυτό είναι βέβαια, για την ελληνική πλευρά, το Σπίτι της Λογοτεχνίας στις Λεύκες της Πάρου, όπου έχουν ήδη φιλοξενηθεί και δουλέψει πολλοί συγγραφείς και μεταφραστές από όλα τα μέρη του κόσμου. Η νέα διευθύντρια του ΕΚΕΜΕΛ μετέχει στο συμβούλιο του RECIT, μαζί με τους εκπροσώπους της Ολλανδίας, της Γαλλίας και του Βελγίου. Στόχος του RECIT είναι η προώθηση της μετάφρασης και της λογοτεχνίας και η δημιουργική συνεργασία των μεταφραστικών κέντρων της Ευρώπης.

Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου θα συζητήσουν στην Πάρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταφραστές λογοτεχνίας, τον τρόπο διδασκαλίας της μετάφρασης, τις χαμηλές, συχνά, αμοιβές των μεταφραστών και κυρίως την ύπαρξη γλωσσικών εργαλείων που χρειάζεται για τη γέφυρα από τη μια γλώσσα στην άλλη.

Τα μέλη του συμβουλίου του RECIT θα μείνουν στην Αθήνα μέχρι την 1η Οκτωβρίου, οπότε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εκδήλωση με θέμα «Μεταφράζοντας την Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή