«Τραβιάτα» για τη Μ. Κάλλας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ξεχωριστή συμμετοχή στον εορτασμό των τριάντα χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας είναι η αποψινή συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (φωτο) στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης (9 μ.μ.). Σε συναυλιακή μορφή, οι μουσικοί της ορχήστρας, η σοπράνο Dinara Alieva, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, η Χορωδία Μακεδονία και επτά ακόμη σολίστ, θα παρουσιάσουν την «Τραβιάτα» του Βέρντι, ένα από τα έργα που λάτρευε η Μαρία Κάλλας. Τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο Μύρων Μιχαηλίδης, τη διεύθυνση της χορωδίας ο Αντώνης Κοντογεωργίου, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια της συναυλίας ανέλαβε ο Νίκος Διαμαντής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των φετινών «Δημητρίων».

Η υπόθεση της «Τραβιάτας» αποτελεί λυρική διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά «Η κυρία με τις καμέλιες». Από την πρώτη της παρουσίαση το 1852 έως τις μέρες μας αποτελεί σημείο αναφοράς του μελοδράματος του 19ου αιώνα. Οι πρωταγωνιστές της, Βιολέτα και Αλφρέντο, αποτελούν εδώ και ενάμιση αιώνα σύμβολα του ανεκπλήρωτου έρωτα και ηρωικές όσο και τραγικές μορφές του λυρικού θεάτρου. Στην αποψινή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης τον ρόλο της Βιολέτας θα ερμηνεύσει η σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή