Επίσημη πρώτη για το Βιβλίο

Επίσημη πρώτη για το Βιβλίο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως υπουργός πολιτισμού έκανε χθες βράδυ ο Μιχάλης Λιάπης στα επίσημα εγκαίνια του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν ανέβηκε στο βήμα, δεν έκανε ομιλία. Απλώς περιηγήθηκε στα νέα κυκλικά περίπτερα μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΚΒ, Πολυχρόνη Παπαχρήστου, συνομίλησε με εκδότες και αποχώρησε. Αμέσως μετά ο νέος υπουργός Πολιτισμού έκανε μια πρώτη δήλωση: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο, κάτω από την Ακρόπολη, σε μια εκδήλωση για το βιβλίο. Διότι το βιβλίο είναι πολιτισμός, γνώση, πρόοδος. Εύχομαι τα νέα παιδιά να κρατάνε ένα βιβλίο στο χέρι, γιατί έτσι κερδίζουν τη γνώση και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για να κερδίσουν τη ζωή». Και επειδή όπως είπε δεν μπορεί να απαλλαγεί από τη θητεία του στο υπουργείο Μεταφορών, χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, το Φεστιβάλ Βιβλίου έχει νέα όψη, ομολογουμένως πιο κομψή και πιο λειτουργική για τους επισκέπτες. Εκτείνεται σε πολύ μικρότερο μήκος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά παρ’ όλα αυτά, οι εντάσεις και οι αποχωρήσεις εκδοτών από το Φεστιβάλ συνεχίζονται: Νεφέλη, Ορώρα, Οδυσσέας και έπεται συνέχεια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή