Η Καμεράτα ξεκινά από την Πολωνία

Η Καμεράτα ξεκινά από την Πολωνία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια συναυλία στη Βαρσοβία, στην Αίθουσα Βίτολντ Λιουτοσλάφσκι της Πολωνικής Ραδιοφωνίας, ξεκινάει αυτή τη Δευτέρα (24/9) η νέα καλλιτεχνική περίοδος για την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Υπό τη διεύθυνση του μόνιμου Βρετανού μαέστρου της Κρίστοφερ Γουόρεν Γκριν και με τη σύμπραξη τεσσάρων σπουδαίων σολίστ, του Γιάκουμπο Γιακόβιτς (βιολί), του Μάικ Σβόμποντα (τρομπόνι), του Τίμο Κόρχονεν (κιθάρα) και του Χρήστου Ζερμπίνου (ακορντεόν) η Ορχήστρα έχει επιλέξει να παρουσιάσει τέσσερις σύγχρονες δημιουργίες.

Το Φεστιβάλ Βαρσοβίας, το επονομαζόμενο «Warsaw Autumn», ιδρύθηκε το 1956 από την Ενωση Πολωνών Μουσουργών και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης αφιερωμένο στη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Η συναυλία της Καμεράτας θα ξεκινήσει με το ολοκαίνουργο έργο «Awakenings» του Γιαπωνέζου συνθέτη Toshio Hosokawa, γραμμένο ειδικά για την Καμεράτα, έπειτα από παραγγελία του ΟΜΜΑ. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα έργα «Kapote» για ακορντεόν του Γεωργιανού Γκία Καντσέλι, τη «Μουσική για τρομπόνι και έγχορδα» του Αυστριακού Φρίντριχ Τσέρχα και το «Νυχτερινό σε μπλε και κόκκινο» του Πολωνού Ζμπίγκνιεφ Μπαργκέλσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή