Κούκλες και μάσκες στο Κιλκίς

Κούκλες και μάσκες στο Κιλκίς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύχρωμες κούκλες, μαριονέτες, μάσκες και παραδοσιακές φιγούρες από 13 χώρες τριών ηπείρων «συναντιούνται» στο Κιλκίς για να αναβιώσουν μύθους και αληθινές ιστορίες στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας. Για 15 ημέρες 23 συνολικά θίασοι από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αργεντινή, την Ουγγαρία, τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Συρία αλλά και το Καζαχτσάν θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους με 82 συνολικά παραστάσεις, τέσσερα σεμινάρια, δέκα εργαστήρια, μια έκθεση μαριονέτας και αυτοσχέδια δρώμενα στο Δημοτικό Θέατρο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στους δρόμους και στις βιτρίνες των καταστημάτων της ακριτικής πόλης. Κάθε χώρα μεταφέρει τη δική της πρόταση για τις εθνικές λαϊκές παραδόσεις αλλά και τις σύγχρονες ιστορίες μέσα από την τέχνη της παντομίμας, του κουκλοθέατρου και της μαριονέτας. Το πρόγραμμα ποικίλει: Παραστάσεις με πρωταγωνιστές τα πόδια και τις γάμπες καλλιτεχνών, ακροβασία και θέατρο με αντικείμενα, ιστορίες με σκουπίδια, βαριετέ με κουκλοθέατρο, ακροβατικά ζογκλέρ και τραγούδι, θέατρο σκιών, παντομίμα αλλά και θέατρο με μάσκες, σκιές και βίντεο.

Την έναρξη κάνει σήμερα το Εθνικό Θέατρο της Συρίας με την παράσταση «Η Αλεπού Abo Thaleb». Ακολουθούν η «Πριγκίπισσα των σελίδων και ο πρίγκηπας των Χρωμάτων» (Ελλάδα), «Ο άνθρωπος πελαργός» (Ισπανία), «9 μικρά έργα» (Ακαδημία Παντομίμας Jogesh Ινδίας), «Η ιστορία του κοριτσιού με τα μπλε» (Ουγγαρία), «Το ταξίδι του Βασιλιά» (Γερμανία), «Η σονάτα των 4 ποδιών (Ιταλία και Αργεντινή), «Ο αφαλός» (Καναδάς), «Ονειρα από την ανάποδη» (Γαλλία), «Ιστορίες με σκουπίδια» (Βραζιλία), «Αγωνία» (Ινδία), «Golfω2.3Βeta» (Ελλάδα) και άλλες παραστάσεις, οργανωμένα και αυτοσχέδια δρώμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή