«Πέρασμα» θρίαμβος

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταινία «Πέρασμα» του Γιάννη Κατσάμπουλα θριάμβευσε στο 30ό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας που ολοκληρώθηκε το Σάββατο. Στη συγκεκριμένη κατηγορία (μυθοπλασίας) η Κριτική Επιτροπή των βραβείων Μυθοπλασίας κρίθηκε ως μία από τις πιο ικανοποιητικές καθώς διαπιστώθηκε «ύπαρξη αρκετών αξιόλογων ταινιών». Το δεύτερο βραβείο πήγε στην ταινία «Τζίνα Ντοστογιέφσκι» της Βανέσσας Ζουγανέλη. Στην κατηγορία των «Ελλήνων του κόσμου» η φετινή χρονιά κρίνεται ως μη αντιπροσωπευτική των όσων συνέβαιναν προηγούμενες χρονιές, το είδος εκπροσωπήθηκε με ελάχιστες ταινίες, «στις οποίες δεν καθρεπτίζονται οι ελπίδες της Επιτροπής για δημιουργική συνεισφορά στον κινηματογράφο». Το βραβείο απέσπασε ο Βασίλης Γιαννακάκης («Welcome Home»). Αντίθετα στο τμήμα των Ντοκιμαντέρ δεν δόθηκε βραβείο καθώς υπογραμμίζεται η απουσία του συγκεκριμένου είδους από το φετινό Φεστιβάλ. Στην κατηγορία Σπουδαστικής Ταινίας, το βραβείο απονεμήθηκε στην Εφη Μπούντρη για την ταινία της «Κίμων και Λούσυ».

Διεθνές τμήμα

Στο διεθνές τμήμα το Grand Prix απονεμήθηκε στην ταινία «Milan» του Σέρβου Μικαέλα Κέζελε, ενώ το δεύτερο κατέληξε στους Βραζιλιάνους Γκρεγκόριο Γκρατσιόζι και Τερέζα Μενέζες για τη «Σάμπα» (Βραζιλία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή