Οκτώ γυναίκες δύο βράδια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ γυναίκες γνώριμες σε όλους μας. Είναι οι ηρωίδες του έργου «Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή» των Θοδωρή Γκόνη και Γιώργου Ανδρέου που παρουσιάζεται για δύο μόνο βραδιές, αύριο και μεθαύριο (27, 28/9) στο «Αίθριο των Μουσών» του Μεγάρου Μουσικής.

Η Ζωή η Πορφυρογέννητη, η τελευταία απόγονος της δυναστείας των Μακεδόνων που περπατά και ζει στη σημερινή Θεσσαλονίκη (Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή!), η σκιαθίτισσα θεία Σοφούλα Κωνσταντινιά-Σαραντανού, ένα νεαρό κορίτσι το πιο όμορφο της πόλης που περπατά ξυπόλητο στους δρόμους της Αθήνας, η Κασσιανή και ακόμα η Αννα η Δαλασσηνή και η Δούκισσα της Πλακεντίας. Δίπλα τους η Κλεόπα Μαλατέστα. Εύλογα μπορεί να απορήσει κάποιος και να δηλώσει πως δεν γνωρίζει αυτές τις γυναίκες… Ο συγγραφέας Θοδωρής Γκόνης λέει: «Το κορίτσι που περπατά μόνο του, ολομόναχο στους δρόμους της Αθήνας μπορεί να είναι η κόρη μας, η αδελφή, αυτή που ζει στη διπλανή μας πόρτα. Περπατά και αφηγείται: «Περπατώ χωρίς να κοιτάζω κανέναν. Σαν τους τυφλούς που ανοίγουν δρόμο. Η ζωή είναι στις πατούσες, στον δρόμο».

Στο έργο «Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή» παίζουν οι ηθοποιοί Σύρμω Κεκέ, Αθηνά Μαξίμου και Εύη Σαουλίδου. Τραγουδά η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Αγγελου Μέντη, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή