Στους ρυθμούς του πάθους

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάνω στη σκηνή, με τα φώτα και τον κόσμο, ζω ένα μοναδικό συναίσθημα: ένα ειδύλλιο γεννιέται ανάμεσα στο φλαμένκο κι εμένα, μια σχέση πάθους και στοργής. Το φλαμένκο ζει μέσα μου, η ζωή μου η ίδια είναι το φλαμένκο». Είναι η μοναδική Κριστίνα Ογιος που μιλάει, η μεγάλη ιέρεια του ισπανικού χορού που επιστρέφει και πάλι κοντά μας, σε ένα κοινό που την έχει λατρέψει. Απόψε, αύριο και μεθαύριο στο Θέατρο Badminton στο Γουδί, η Κριστίνα Ογιος θα παρουσιάσει μαζί με το συγκρότημα «Ballet Flamenco de Andalucia» την παράσταση «Ταξίδι στο Νότο» («Viaje al Sur»).

Ενα ταξίδι στον Νότο της Ισπανίας που εκφράζει τα όνειρα και τις εμπειρίες της ζωής εκεί, μέσα από συναισθήματα. Κάθε ένα από τα τρία μέρη της παράστασης χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο χρώμα: Λευκό για την ευτυχία, το χρώμα και το φως. Μαύρο για την τραγωδία, τη μοναξιά της άγονης γης, την ατυχία των ανθρώπων και τη βαθιά λύπη όπως εκφράζεται από την Ανδαλουσία του Νότου. Κόκκινο για το πάθος και τις δονήσεις που υποκινούν τα πιο δυνατά συναισθήματα όπως η αγάπη, η επιθυμία, ο έρωτας. Τρία συναισθήματα σε ένα φανταστικό ταξίδι που αφηγείται τις αλήθειες της ζωής, μέσα από την γλώσσα του φλαμένκο.

Η χορογραφία της παράστασης είναι της Κριστίνα Ογιος και η σκηνοθεσία του Ramon Oller. Τη μουσική έχει συνθέσει ο Jose Luis Rodriguez ενώ τα σκηνικά υπογράφει ο Giuliano Spinelli. Οι φωτισμοί ανήκουν στον Vinicio Cheli, τα κοστούμια σχεδίασε η Merce Paloma. Εκτός από την Ογιος στον ρόλο της κορυφαίας, στην παράσταση συμμετέχουν οι χορεύτριες Susana Casas, Cristina Gallego, Rosa Belmonte, Mar Montero, Ana Moya, Lucia Guarnido, Leonor Leal καθώς και οι χορευτές Jose Luis Vidal, Jesus Ortega, Jacob Guerrero κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή