Ταινίες για τη μετανάστευση στο Λαύριο

Ταινίες για τη μετανάστευση στο Λαύριο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέκατη επέτειό του γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, που πραγματοποιείται στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου από τις 6 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2007. Θεματικοί άξονες του φεστιβάλ, που παρουσίασε χθες ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Βασίλης Βαφέας, είναι το Πολιτικό Ντοκιμαντέρ, η Εργασία, η Μετανάστευση και οι Προσωπογραφίες, ενώ συμμετέχουν ταινίες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, το Λίβανο, την Τουρκία, την Τυνησία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, η ενότητα «Οι κριτικοί προτείνουν», που εγκαινιάζεται με την προβολή της ταινίας «Belle toujours» του Μανοέλ ντε Ολιβέιρα. Νέα συνεργασία είναι αυτή με το ιταλικό Φεστιβάλ Videopolis, ενώ συνεχίζεται η σύμπραξη με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με αφιέρωμα στον Γάλλο ντοκιμαντερίστα Ρεϊμόν Ντεπαρντόν.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται συναυλία με τη Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα Primavera en Salonico, καθώς και δύο εκθέσεις, η μία με κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες και η άλλη με τίτλο «Ηθοποιοί με το πενάκι» που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή