Πυρετός στο Νέο Μουσείο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξήντα αρχαιότητες έχουν μεταφερθεί από τον Ιερό Βράχο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης κι όπως φαίνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τελειώσει με τα παρθενώνεια γλυπτά. Από την ερχόμενη, εφόσον το επιτρέψει και ο καιρός, θα ξεκινήσει η μεταφορά των αρχαϊκών, για τα οποία ήδη έχει φτιαχτεί ειδικό ικρίωμα στο ανάλογο επίπεδο του μουσείου. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού συγκάλεσε σύσκεψη με τον Οργανισμό Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών. Ο Μ. Λιάπης ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών διότι όπως φαίνεται είναι αποφασισμένος το μουσείο να λειτουργήσει ώς τα τέλη του 2008. Εδωσε λοιπόν εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες για τον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου, τις φυτεύσεις, την περίφραξη, ενδεχόμενες βελτιώσεις επί των προσόψεων των πολυκατοικιών περιμετρικά του μουσείου, σε σχέση με τα δύο κτίρια επί των οδών Μακρυγιάννη και Χατζηχρήστου και Χατζηχρήστου και Μητσαίων.

Η ασφάλεια του μουσείου επίσης απασχόλησε τη συνεδρίαση, όπως η δημιουργία χώρου στάθμευσης των οχημάτων, οι παρεμβασεις στο κτίριο Βάιλερ κ.α. Ο υπουργός ζήτησε να ολοκληρωθεί η μουσειολογική μελέτη, να οριστικοποιηθούν ο προθήκες, τα βάθρα και ο φωτισμός, να συνταχθεί κυκλοφοριακή μελέτη σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων γα την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των επισκεπτών. Εξετάστηκε και το θέμα του ανοίγματος του μουσείου τον Ιανουάριο με κάποιο κύκλο εκδηλώσεων (ο Δ. Παντερμαλής έχει μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτό), σε συνδυασμό με εκθέσεις στο εξωτερικό. Λόγος έγινε και για τη διοικητική μορφή και οργάνωση που θα έχει το Νέο Μουσείο. Στις 3 Δεκεμβρίου, τα θέματα θα συζητηθούν εκ νέου με το νέο Δ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή