ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καθαρή ματιά στην πραγματικότητα

Με εμφανή την αίσθηση του επείγοντος, η νέα ατομική έκθεση του Αλέκου Φασιανού, η οποία εγκαινιάζεται στις 30 Μαΐου στην αίθουσα τέχνης Πότνια Φηρών, έχει τη δυναμική μιας καθαρής ματιάς στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα· τοπιογραφίες μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων και επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του ίδιου του δημιουργού, με μια διάθεση ανασύστασης ή ανάμνησης του «χαμένου».

Ο Αλέκος Φασιανός ανήκει σε μια γενιά που συνήθως τιμάται κυρίως για ό,τι έκανε τότε – τη δεκαετία του ’60. Η συχνή αναφορά σ’ αυτόν ως ιστορικό καλλιτέχνη μπορεί να είναι τιμητική, δεν ταιριάζει όμως σ’ έναν ενεργό δημιουργό που διατηρεί ακέραιη την αίσθηση του επείγοντος.

Επειτα, λοιπόν, από την έκθεσή του τον Μάιο του 2007 στην ίδια αίθουσα τέχνης με τον τίτλο «Αιώνια Επάνοδος» και μετά τα γεγονότα του προηγούμενου καλοκαιριού που άφησαν την Ελλάδα «απανθρακωμένη», ο Αλέκος Φασιανός επανέρχεται με τη νέα έκθεσή του που έχει τίτλο «Ο,τι μας απέμεινε». Παράλληλα με την κεντρική έκθεση θα παρουσιαστούν σκηνικά που δημιούργησε ο καλλιτέχνης για την παράσταση «Ο παράλογος αναρχικός κύριος Ιονέσκο» σε σκηνοθεσία Μαριέττας Ριάλδη. Διάρκεια ώς τις 4 Ιουλίου. Ζαΐμη 7, Εξάρχεια