Σχόλια και συμβουλές επωνύμων γονέων – και μη

Σχόλια και συμβουλές επωνύμων γονέων – και μη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερνεστ Χέμινγουεϊ, συγγραφέας

Ο μοναδικός κανόνας

Ολοι έχουν να πουν από κάτι… Ο φιλόσοφος – μαθηματικός Μπέρτραντ Ράσελ λέει: «Η θέση του πατέρα στη σύγχρονη οικογένεια είναι πάρα πολύ μικρή, ειδικά αν παίζει γκολφ». Και ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν; «Ανακάλυψα τον καλύτερο τρόπο να δίνεις συμβουλές στα παιδιά σου. Μάθε πρώτα τι θέλουν να κάνουν και μετά συμβούλεψέ τα να το κάνουν». Και ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ…  «Για να είσαι πετυχημένος σαν πατέρας υπάρχει ένας και μοναδικός κανόνας: Οταν έχεις παιδί, μην το κοιτάς τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του».

Τζέι Λένο, τηλεπαρουσιαστής

Η… ταπείνωση

Ο Τζέι Λένο έχει πει τα καλύτερα… «Μην ξεχάσετε και τη Γιορτή της Μητέρας. Ή όπως τη λένε στο Μπέβερλι Χιλς, την Ημέρα της Τρίτης Συζύγου του Μπαμπά». Αλλά και για την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ… «Πολλά έχουν γίνει και πολλά έχουν ακουστεί για τον ρόλο που έπαιξε η Αμερική στο Ιράκ. Ο Νέλσον Μαντέλα θύμωσε τόσο πολύ που τηλεφώνησε στον πατέρα του Μπους. Πόσο ταπεινωτικά πρέπει να νιώθεις όταν οι ηγέτες αρχίζουν να παίρνουν τηλέφωνο τον πατέρα σου…».

Μπιλ Κόσμπι, ηθοποιός

50% να είσαι σωστός

Ο κωμικός Μπιλ Κόσμπι, που γνώρισε τεράστια επιτυχία με την… τηλεοπτική οικογένειά του, έγινε αργότερα και συγγραφέας. Σε αυτή τη διαδρομή έγραψε: «Αν ο νέος Αμερικανός πατέρας νιώθει συχνά αποξενωμένος, μαζί και εξουθενωμένος, αφήστε τον να νιώσει καλύτερα με τη διαπίστωση και μόνο πως ό, τι κι αν κάνει στην καθημερινότητά του σαν γονιός, έχει 50% πιθανότητες να είναι σωστό». Ή λάθος.

Τζορτζ Κλούνεϊ, ηθοποιός

Ας διατηρήσω πρώτα σχέση

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μπορεί να μην είναι μπαμπάς, είναι τουλάχιστον ειλικρινής. «Είμαι πάρα πολύ απασχολημένος με τη δουλειά μου για να σκεφτώ για παιδιά. Θα έπρεπε πρώτα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να διατηρήσω μια σχέση και μετά να δω πώς θα ήμουν ως πατέρας». Ο Τομ Κρουζ προτιμά τα κλισέ… «Πάντα ήθελα να γίνω πατέρας. Θυμάστε την πρώτη φορά που κρατήσατε το παιδί σας; Είναι η στιγμή που νιώθεις τι σημαίνει ευθύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή