Ο «Ηρος Αγγελος» στο Φεστιβάλ της Λεμεσού

Ο «Ηρος Αγγελος» στο Φεστιβάλ της Λεμεσού

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε χώρες συμμετείχαν φέτος στο 11ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Χορού της Λεμεσού στην Κύπρο.

Οι περισσότερες με εξαιρετικά και διάσημα συγκροτήματα ή ομάδες. Την Ελλάδα εκπροσώπησε για 3η φορά η ομάδα «Ηρος Αγγελος» του Πέτρου Γάλλια, η οποία παρουσίασε τα δύο μέρη ενός τριπτύχου που το ένα μέρος είχαμε εκτιμήσει στην Πλατφόρμα των Ελλήνων Χορογράφων τον χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής. Το έργο παραμένει in progress, τα έτοιμα μέρη είναι το εναρκτήριο και το έσχατο, το οποίο και χορογραφήθηκε πρώτο. Λείπει ο πυρήνας και, κρίνοντας από τα δύο έτοιμα μέρη και την ανώτερη αισθητική, ενεργειακή και συναισθηματική τους φόρτιση, εδώ θα πρέπει να έχουμε ένα μικρό διαμάντι της σύγχρονης χοροθεατρικής μας πραγματικότητας.

Ζωή, ανελέητη άσκηση

«Ασκήσεις ετοιμότητας» ο τίτλος, και συναντούμε έναν Οδοιπόρο της Ζωής (τον ίδιο τον χορογράφο) που αντιμετωπίζει το αναπόφευκτο: την άσκηση και την προετοιμασία, τον αγώνα για τα πάντα.

Μια ανελέητη άσκηση, δηλώνει ο Γαλλίας, είναι ολόκληρη η ζωή μας, ολόκληρη η πορεία προς το αναπόφευκτο τέλος. Ομως όλη αυτή η άσκηση αξίζει την αφοσίωσή μας, πλουτίζει τις εμπειρίες μας, ενώ η ομορφιά και η γοητεία της ζωής μας είναι οι συναντήσεις μας με τους άλλους. (Να είναι;)

Ετσι στο πρώτο μέρος, τα σπαράγματα του adagio από τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Μπετόβεν μας μεταφέρουν σε ένα ονειρικό τοπίο ξέχειλο από γαλάζια μπαλόνια μέσα στα οποία κινούνται, άλλο τόσο ονειρικά σε αργή κίνηση, τρία πάλλευκα όντα τυφλά.

Και ο Οδοιπόρος είναι τυφλός, κανείς δεν ξέρει, αν ποτέ θα συναντηθούν αυτές οι περικαλλείς μορφές. Στο τελευταίο μέρος έχουμε τη δυναμική των σπαραγμάτων του «Μπολερό» του Ραβέλ, που οδηγεί στην αναπόφευκτη μετατροπία του φινάλε. Της μουσικής, της πορείας, της ζωής;

Από τον μοναδικό χορευτή που είναι ο Π. Αργυρόπουλος περιμένει κανείς τα πάντα. Και του προσφέρονται αφειδώς! Χαιρετίζω δυο νεαρά… κελεπούρια στον χώρο.

Εξοχοι και πανέμορφοι ο Π. Σταθάκης και ο Ε. Δημόπουλος. Θα ξαναμιλήσουμε σίγουρα γι’ αυτούς. Καθώς, σε ετοιμότητα, περιμένουμε ανυπόμονα τη συμπλήρωση του τριπτύχου το συντομότερο. (Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός Κύπρου, 21/6).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή