Τρεις βραδιές χορού με τη Ζαχάροβα

Τρεις βραδιές χορού με τη Ζαχάροβα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο άγχος που αισθάνεται η Σβετλάνα Ζαχάροβα κάνει την εμφάνισή του λίγο πριν από τις παραστάσεις της. Η εκκεντρικά όμορφη Ρωσίδα μπαλαρίνα δέχθηκε ερωτήσεις χθες από δημοσιογράφους με αφορμή τις τρεις παραστάσεις που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Ψηλή, υπερβολικά λεπτή, με κατάλευκο δέρμα και μακριά μεταξένια μαλλιά μοιάζει σαν μορφή παραμυθιού, έτοιμη να πετάξει, ανά πάσα στιγμή με μία ελαφρότητα που αρμόζει μόνο σε μια μπαλαρίνα, ακόμα και εκτός σκηνής.

Για τρεις βραδιές, η πρίμα μπαλαρίνα Ζαχάροβα υπόσχεται να μαγέψει το ελληνικό κοινό μαζί με άλλα εννέα διάσημα αστέρια του Ρωσικού Μπαλέτου που διαπρέπουν στα μεγαλύτερα θέατρα της Ρωσίας και του κόσμου.

Το κλασικό και το μοντέρνο συνυπάρχουν και συμβιώνουν σε ένα πρόγραμμα που έχει επιλέξει και οργανώσει η ίδια η Ζαχάροβα, καλώντας προσωπικά τους υπόλοιπους χορευτές και φίλους. Από τον ρομαντισμό της «Ζιζέλ», του «Κουρσάρου» και του «Δον Κιχώτη», στη μουσική του Αστορ Πιατσόλα στις «Ψηφίδες» και του Ραβί Σανκάρ στο «Impulse». Και αν και η σύγχρονη μουσική μοιάζει αυτονόητο ταίρι των μοντέρνων χορογραφιών, σε αυτή την παράσταση, οι κλασικοί ήχοι του Μπετόβεν και του Βάγκνερ στολίζονται από εξίσου μοντέρνες κινήσεις του κορμιού.

Το «Black» σε μουσική Ρενέ Ωμπρί αποτελεί τη σκοτεινή πλευρά της παράστασης, ενώ η «Αποκάλυψη!» σε μουσική του Τζον Ουίλιαμς και χορογραφία του Ιάπωνα Μοτόσο Χιρογιάμα υπόσχεται να προκαλέσει με τη Ζαχάροβα, ειδικά επί σκηνής.

Η Ρωσίδα μπαλαρίνα δεν μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο κλασικό και μοντέρνο χορό. Αυτό γίνεται κατανοητό από την επιλογή του προγράμματος, στο οποίο θα συμμετέχει πολύ, χορεύοντας σε παραπάνω από τα μισά κομμάτια, χωρίς να εγκαταλείπει για πολύ χρόνο τη σκηνή. Αλλωστε, η ίδια συγκρίνει την εμπειρία της μπαλαρίνας με αυτήν μιας αθλήτριας. Πιστεύει ότι το μπαλέτο επιφυλάσσει εκπλήξεις παρόμοιες με αυτές που συναντάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου τα ρεκόρ σπάνε, αποκαλύπτοντας νέα αστέρια. Προς το παρόν τουλάχιστον, η γλυκιά Ζαχάροβα είναι υπερβολικά σεμνή, αφού, το δικό της αστέρι φαίνεται να επιμένει να λάμπει. Info Τηλ. 210-72.82.333

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή