Χρήστος Ευθυμίου, αγαπητός απ’ όλους

Χρήστος Ευθυμίου, αγαπητός απ’ όλους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θυμόμαστε κυρίως από τον δημοφιλή τελευταίο τηλεοπτικό του ρόλο, στους «Δέκα μικρούς Μήτσους», όπου έπαιζε τον ευτραφή φυλακισμένο με τη ριγωτή στολή, δίπλα στον Τάσο Παλαντζίδη. Ο Χρήστος Ευθυμίου αντιμετώπισε γενναία το πρόβλημα της υγείας του, τα τελευταία τρία, σχεδόν, χρόνια. Ηταν μόνο 54 ετών και έσβησε από ανακοπή καρδιάς, την παραμονή των Χριστουγέννων, πηγαίνοντας ν’ αγοράσει κάτι από κοντινό του κατάστημα. Ο οργανισμός του ήταν έτσι κι αλλιώς καταβεβλημένος.

Ο Χρήστος Ευθυμίου ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και έχει συνδέσει το όνομά του με πολλές και καλές παραστάσεις. Ανάμεσά τους: «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι, «Λυσιστράτη» του Λάκη Λαζόπουλου, κ.ά. Τελευταία του θεατρική εμφάνιση ήταν στην παράσταση «Ενα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» μαζί με τον Χάρη Ρώμα, το 2006

Σημαντική ήταν και η πορεία του στον ελληνικό κινηματογράφο, σε ταινίες που έγιναν επιτυχίες, όπως Safe sex, «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» και «Ριζότο». Ο ρόλος, όμως, που τον έκανε γνωστό σ’ όλους τους θεατές της μικρής οθόνης ήταν αυτός του φυλακισμένου στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», όπου βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πληθωρικό του ταλέντο και ν’ αγαπηθεί από το ευρύ κοινό.

Το περασμένο Σάββατο, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του, συντετριμμένοι, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας. Είναι οι πρώτες γιορτές που έκαναν χωρίς τον αγαπημένο τους φίλο και συνάδελφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή