Αρχαιολογία του Αιγαίου, μάθημα στο Ζάγκρεμπ

Αρχαιολογία του Αιγαίου, μάθημα στο Ζάγκρεμπ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται και έχουν μάλιστα και μεγάλη προσέλευση οι διαλέξεις Αιγαιακής Αρχαιολογίας που διοργανώνει το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδος στο Ζάγκρεμπ, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ. Στις 26 του μηνός ετοιμάζεται η δέκατη κατά σειράν εκδήλωση με ομιλητή τον δρα Assaf Yasur Landau, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Santa Cruz της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου της Haifa του Ισραήλ με θέμα: «Οι Φιλισταίοι της Βίβλου ως μετανάστες από το Αιγαίο» και θα λάβει χώρα στο Μέγαρο του Κροατικού Οικονομικού Επιμελητηρίου. Στο μεταξύ, ο απόηχος της τελευταίας διοργάνωσης είναι νωπός ακόμη αφού εκτός από την ανταπόκριση άφησε πίσω της και ειδήσεις. Ο καθηγητής Jack Davis, διευθυντής της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής στην έδρα Blegen Ελληνικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati, ΗΠΑ στη διάλεξη που έκανε τον Δεκέμβριο, μίλησε για «Το παλάτι του Νέστορα στην Πύλο: Νέες έρευνες, νέες ανακαλύψεις».

Επειτα από μια γενική εισαγωγή που αφορούσε την εν λόγω αρχαιολογική περιοχή και τη σημασία της για την Ελλάδα της Εποχής του Χαλκού, παρουσίασε τα αποτελέσματα των ερευνών του από το 1997, τα οποία εμπεριέχουν και τη μελέτη αδημοσίευτου υλικού από τα υπόγεια του Μουσείου της Χώρας, κοντά στην Πύλο. Το υλικό αυτό προέρχεται από τις ανασκαφές που διενήργησε ο Blegen στο παλάτι του Νέστορα και περιλαμβάνει εντυπωσιακές νέες ανακαλύψεις, όπως κομμάτια από τοιχογραφίες, με πιο χαρακτηριστικό και σημαντικό, μια τοιχογραφία που απεικονίζει έναν τοξότη. Ο καθηγητής Davis έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες ανασκαφές, όπως: Αγία Ειρήνη στην Κέα, Κνωσός, Νεμέα, Φυλακωπή και η Πύλος. Τα τελευταία χρόνια ανασκάπτει την αρχαία ελληνική πόλη Απολλωνία, στην Αλβανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή