Γαλλική πρεσβεία: Τάματα από την Ευρώπη

Γαλλική πρεσβεία: Τάματα από την Ευρώπη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ. Η γαλλική πρεσβευτική κατοικία είναι σαν μυστικός κήπος στην καρδιά της Αθήνας. Μέχρι σήμερα, λίγοι είχαν την τύχη να περάσουν την πόρτα της παλιάς οικίας Μέρλιν, που είναι σχεδιασμένη από τον Ερνέστο Τσίλερ. To νεοκλασικό στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας και Ακαδημίας άνοιγε μόνο στους λίγους και εκλεκτούς που πήγαιναν στις δεξιώσεις του πρέσβη. Με την έκθεση όμως «Humain & Divin» (Ανθρώπινο & Θείο) που εγκαινιάστηκε επίσημα προχθές το βράδυ, οι επισκέπτες -κατόπιν συνεννόησης- θα μπορέσουν να δουν ένα πολύ ενδιαφέρον εικαστικό αφιέρωμα μέσα στους χώρους της πρεσβείας.

Πρόκειται για τη νοητή συνέχεια της έκθεσης «Ex Voto. Τάματα και Θάματα», που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα και είναι καρπός συνεργασίας ελληνικών και γαλλικών φορέων. Στην Αθήνα παρουσιάζονται σε ειδικές προθήκες αναθήματα από δέκα διαφορετικές χώρες, αλλά και μια ενότητα έργων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνέονται από το θέμα.

Ο επισκέπτης μένει έκπληκτος μπροστά σε εκθέματα που είναι φτιαγμένα από ζύμη, κερί ή είναι ζωγραφισμένα πάνω σε ξύλο. Είναι μια έκθεση που αναδεικνύει την πολιτιστική ποικιλομορφία, αλλά και την πανανθρώπινη επίκληση για θεϊκή παρέμβαση στις δυσκολίες. Μαζί παρουσιάζονται και δημιουργίες των Ανδρέα Βούσουρα, Αφροδίτης Λίττη, Κωστή Μουδάτσου, Τάσου Μαντζαβίνου, Κώστα Τσόλη και Αποστόλη Ζολωτάκη. Σύντομα θα ανακοινωθεί τοπρόγραμμα επισκέψεων για το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή