ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Βέλτσος δίνει διάλεξη με τίτλο «Απόλογος, Η ποιητική στροφή του Γιώργου Βέλτσου», με τη συμμετοχή τού σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη).

Συζήτηση με τον καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά, με αφορμή το διδακτικό μυθιστόρημά του, «Ολα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» από τις εκδόσεις Πατάκη. Στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά», στις 7 μ.μ. (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι).

Διάλεξη της Ειρήνης-Λουκίας Χωρέμη, αρχαιολόγου του Επιγραφικού Μουσείου, με θέμα: «Ενεπίγραφα αναθήματα του 4ου αι. π.Χ. από την Ακρόπολη των Αθηνών: ο αναθέτης και το μνημείο». Κέντρο Μελετών Ακροπόλεως, 7 μ.μ. (Μακρυγιάννη 2-4)

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και οι εκδόσεις Κέδρος, με αφορμή το βιβλίο «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές» του Πάνου Χριστοδούλου, διοργανώνουν διαγωνισμό δημιουργικής έκφρασης για παιδιά, με θέμα: «Βρέθηκες ή θα μπορούσες να βρεθείς στη θέση του Ναβίντ;» ([email protected]).

Η γκαλερί Loraini Alimantiri Gazonrouge παρουσιάζει το Yanomani, την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου. Εως και 28/2 (Βικτ. Ουγκώ 15).

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Υπηρέτης» του Ρόμπιν Μόγκαμ σε σκηνοθεσία Φίλιππου Σοφιανού, στο Θέατρο Προσκήνιο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο σκηνοθέτης και ο Πέρης Μιχαηλίδης. Στις 9 μ.μ. (Καπνοκοπτηρίου 8, Πλ. Βάθης, τηλ. 210-82.52.242).

«Το Παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία της Εύης Γαβριηλίδη. Με τους Νίκο Χαραλάμπους και Θοδωρή Αντωνιάδη. Στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, 9.15 μ.μ. (Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210-32.36.732).

«Από Μακριά» του Θοδωρή Αθερίδη, από σήμερα, στο Θέατρο Μικρό Παλλάς. Πρωταγωνιστούν ο σκηνοθέτης, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Γιώργος Καπουτζίδης κ.ά. Στις 9.15 μ.μ. (Αμερικής & Στοά Σπηρομήλιου, τηλ. 210-32.10.025).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Oscar Ghiglia και ο Χρίστος Παπαγεωργίου συναντιούνται στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη για δύο συναυλίες με τίτλο: «Κιθάρα-πιάνο: Μόνοι και μαζί. Ηχητικές συγγένειες και συσχετίσεις». Σήμερα και αύριο, στις 8.30 μ.μ. (Βασ. Σοφίας & Μέρλιν, τηλ. 210-36.11.206).

Η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών παρουσιάζει μια συναυλία – αφιέρωμα στη μνήμη του Αλέκου Ξένου. Συμμετέχουν η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, η Βίκυ Στυλιανού, η Χορωδία της Τραπέζης της Ελλάδος και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή